Etter en sterk åpning med seier og tap mot Lørenskog og to greie seire mot Hasle-Løren skulle Gjøvik Hockey ta ytterligere grep om topp-fire i 1. divisjon. Det klarte ikke Sander Olsen & co. mot et av lagene som har tatt mål av seg til en av de fire kvalikplassene.

– Surt

– Det er et fryktelig surt tap. Vi var ikke helt «på» de første ti minuttene, men eide jo de siste to periodene. Dette er en kamp vi burde vunnet, men klare ikke å omsette sjansene i uttelling. Kollektivt fungerte det bra. Vi tar store steg, og det kan bli spennende utover i sesongen, sa Ketil Heidenberg.

Gjøvik Hockey vant skuddstatistikken 29–23. Likevel endte det med 1-4-tap.

Comet hadde overtaket i kampen de første ti minuttene. De tok også ledelsen 1–0 etter en personlig feil i egen sone av Gjøvik. Drøyt midtveis i perioden snudde kampen og Gjøvik tok over initiativet. Sander Olsen utliknet etter strålende pasning av Daniel Karlsen Stensrud. Mot slutten av perioden hadde begge lag en spiller i utvisningsboksen, og i fire mot fire tok Comet tilbake ledelsen.

Skapte mye

De to siste periodene fungerte Gjøvik veldig bra kollektivt. I andre periode vant laget skuddstatistikken hele 13–3. Uten å klare å utlikne. I tredje periode økte Comet til 3–1 mot spillets gang, og da Gjøvik tok ut målvakt i et siste desperat forsøk på å komme tilbake så scoret Comet i åpent mål.

– Vi visste Comet ville komme i høyt tempo etter at de tapte mot Furuset onsdag. Vi klarte ikke spille av det presset i starten, men visste at de ikke ville klare å spille slik i tre perioder. I de to siste periodene synes jeg vi spiller bra hockey. Det er ikke slik at vi ikke skaper sjanser heller, men noen ganger går marginer mot og andre ganger har vi dem med oss. I dag synes jeg vi hadde fortjent tre poeng, men mot Lørenskog så hadde vi kanskje ikke fortjent de tre poengene vi fikk. I løpet av en sesong så jevner det seg ut, sa kaptein Amund Kjeverud Nyland.

Han hang ikke med hodet tross et surt tap.

– Jeg synes vi spiller bra hockey og at vi blir bedre og bedre. Jeg tror det skal blir riktig bra utover i sesongen, sa Kjeverud Nyland.

Fakta

Gjøvik Hockey – Comet 1–4 (1-2, 0-0, 0-2)

1. periode: 0–1 (6.51) Ugnius Cizas, 1–1 (14.20) Sander Olsen (Daniel Karlsen Stensrud/Isak Enmarker), 1–2 (19.28) Tobias Bjørklund

2. periode: Ingen

3. periode: 1–3 (53.28) Didrik Svendsen, 1–4 (59.22) Sindre Rekstad

Skuddstatistikk: 29–23

Utvisninger: Gjøvik 3x2 min. og Comet 4x2 min.