Jubel i Teater Innlandet etter budsjettlekkasje

FÅR MER PENGER: Bak f.v.: påtroppende teatersjef ved Teater Innlandet, Thorleif Linhave Bamle, Mirjam Engelsjord (V), Sjur Skjævesland (V), Magne Rydland (KrF), markeds- og kommunikasjonssjef Mari Brovold Owen og kommunikasjonsrådgiver Randi Strømbu ved Teater Innlandet.
Foran f.v.: Erik Ringnes (V), teatersjef Janne Langaas og Ingvild Paddon.

FÅR MER PENGER: Bak f.v.: påtroppende teatersjef ved Teater Innlandet, Thorleif Linhave Bamle, Mirjam Engelsjord (V), Sjur Skjævesland (V), Magne Rydland (KrF), markeds- og kommunikasjonssjef Mari Brovold Owen og kommunikasjonsrådgiver Randi Strømbu ved Teater Innlandet. Foran f.v.: Erik Ringnes (V), teatersjef Janne Langaas og Ingvild Paddon. Foto:

Regjeringen legger inn en økning på 1,5 millioner kroner i tilskuddet til Teater Innlandet.

DEL

Det var Innlandet Venstre og Innlandet KrF som overbrakte nyheten til nåværende teatersjef Janne Langaas og påtroppende teatersjef Thorleif Linhave Bamle i Teater Innlandets lokaler.

Det opplyser teateret i en pressemelding.

– På vegne av Innlandet Venstre og Innlandet KrF har vi den glede å overrekke disse blomstene i forbindelse med at Teater Innlandet har fått 1,5 millioner ekstra på budsjettet sitt for 2020 til turnévirksomhet i Innlandet. Dette vil komme hele fylket til gode. Vi skal leve av noe annet enn bare mat og de nødvendige ting. Og så handler det om at kultur er også noe av det som setter minst fotavtrykk på klimaet. Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle, sier leder i Innlandet Venstre, Sjur Skjævesland og Magne Rydland i Innlandet KrF.

– For en anerkjennelse dette innebærer! Nå kan vi opprettholde produksjonstakten og turnéaktiviteten vår. Teater Innlandet er et av de teatrene i Norge som turnerer mest og vi er glade for at vi får anerkjennelse for jobben vi gjør med å levere teater og dans til hele Innlandet, sier teatersjef Janne Langaas

– Jeg kommer til et ekstremt godt skodd hus, med det grundige rotfestet som innlendingene er så kjente for, sier påtroppende teatersjef Thorleif Linhave Bamle.

– Jeg tror av og til at man glemmer at i løpet av kun 10 år er det opprettet et helprofesjonelt teater i Innlandet. Det å klare å etablere et teater i seg selv er ekstremt krevende, og å komme opp på dette nivået med disse fasilitetene i dette store geografiske området skal Janne ha stor honnør for, sier han i pressemeldingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags