Gå til sidens hovedinnhold

Står fortsatt fast på Besseggen

Artikkelen er over 4 år gammel

Vind gjorde at luftambulansen ikke klarte å lande og hente ut et turfølge med seks bevegelseshemmede som sitter fast ved Besseggen. Hovedredningssentralen vil gjøre et nytt forsøk klokka ni torsdag.

– Vi har vært i kontakt med dem nå på morgenen, og de har det fint. De er litt frosne, men har det etter forholdene bra, sier operatør Ove Stian Ovrum ved Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Både luftambulansen og et redningshelikopter fra Rygge måtte gi opp forsøket på å hente ut turgruppa onsdag kveld på grunn av dårlig vær.

Telt blåste vekk

– Det er et følge på til sammen 16 personer som hadde planlagt å bruke tre dager på turen over Besseggen. Seks av dem har cerebral parese, og de er tomme for energi. Det ene teltet har dessuten blåst vekk, så vi må få dem ut derfra, sier vakthavende redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB onsdag kveld.

Torsdag morgen vil det bli gjort et nytt forsøk på å ta seg inn i området for å frakte ut gruppa.

– Orket ikke mer

Turfølget befant seg ved Bessvatnet, på østsiden av Besseggen, da de ba om hjelp til å komme seg ned.

– De har med seg en del utstyr for å takle dette, men de så svart på å fortsette. De orket ikke mer, rett og slett, sier operasjonsleder Jon Øverengen Berg til Aftenposten.

Politiet fikk melding fra turfølget, som er knyttet til DNT Drammen, like etter klokken 19.30 onsdag kveld.

Kommentarer til denne saken