Gå til sidens hovedinnhold

Bevegelseshemmede sitter fast på Besseggen – redningsaksjon er i gang

Artikkelen er over 4 år gammel

Utmattelse og et telt som blåste bort gjorde turen til Besseggen til et mareritt for seks bevegelseshemmede onsdag kveld. Det første helikopteret som dro for å hjelpe, måtte gjøre vendereis.

– Det er et følge på til sammen 16 personer som hadde planlagt å bruke tre dager på turen over Besseggen. Seks av dem har cerebral parese, og de er tomme for energi. Det ene teltet har dessuten blåst vekk, så vi må få dem ut derfra, sier vakthavende redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Et helikopter fra Rygge ble først sendt inn i fjellheimen for å hente hele turfølget ut, men måtte avbryte oppdraget på grunn av det dårlige været, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter.

Meningen var at helikopteret fra Rygge skulle hente ut alle sammen i ett løft, men isteden blir det forsøkt å redde ut gruppen med en luftambulanse fra Dombås, opplyste politiet i Gudbrandsdalen like før klokka 22.

Turfølget befant seg ved Bessvatnet, på østsiden av Besseggen, da de ba om hjelp til å komme seg ned.

– De har med seg en del utstyr for å takle dette, men de så svart på å fortsette. De orket ikke mer, rett og slett, sier operasjonsleder Jon Øverengen Berg til Aftenposten.

Politiet fikk melding fra turfølget like etter klokken 19.30 onsdag kveld.

Klokka 22.30 kom det melding om at Norsk Luftambulanse er i gang med å få ned personene.

Kommentarer til denne saken