Gå til sidens hovedinnhold

Jørns leserinnlegg om det å være lærer går nå viralt på Facebook

Artikkelen er over 2 år gammel

Nærmere 40.000 har siden tirsdag lest leserbrevet Jørn Damslora fra Valdres skrev 17. mai 2018.

«Jeg er ferdig som lærer. Jeg har ikke lyst til å jobbe i et system som skaper tapere».

Det er tittelen på leserbrevet Jørn Damslora fikk publisert i Oppland Arbeiderblad 23. mai i fjor. Bakgrunnen for leserbrevet var et innlegg på Facebook 17. mai hvor han skrev om læreryrket og alle utfordringer han møtte på i hverdagen.

«Jeg angrer slett ikke på at jeg i 2002 valgte bort millioninntekt og begynte å jobbe med ungdom i stedet, men nå er det slutt.», skrev han.

Videre står det:

«Det har vært mange tunge stunder i dette yrket. Jeg har tilbrakt 48 timer på sykehus med en elev som forsøkte å ta livet sitt, jeg har diskutert abort med gravide jenter under 18, jeg har vært i begravelse til en elev, jeg har sett hva overgrep kan gjøre med barn og jeg har vitnet i rettssaker om ansvarsoverdragelse av barn.»

Deles på Facebook

Facebook-innlegget ble hyppig delt. Leserbrevet ble godt lest, og OA intervjuet Damslora, som kommer fra Sør-Aurdal.

Nå spres leserbrevet i stor fart rundt om i Norge. Innlegget er en av de mest leste saken blant alle Amedias aviser det siste døgnet.

 

Damslora har fått med seg at innlegget deles og sier han registrerte at det dukket opp på en Facebook-side om det å være lærer.

I intervjuet med OA i fjor, opplyste Damslora at han skulle ha ett års permisjon fra jobben som lærer.

Permisjon

– Jeg må snart ta et standpunkt, men jeg kommer nok ikke tilbake som kontaktlærer. Kanskje heller som miljøterapeut, sier Damslora som i permisjonstida blant annet har drevet skigardsfirma.

Etter at mange skogeiere gikk sammen for å starte et skigardselskap, var Damslora selv eier av halvparten av selskapet Valdresskigard, fram til han solgte sin halvdel i 2002 og bestemte seg for å bli lærer.

Permisjonsåret har han også brukt til å begynne å skrive på et bokmanus etter at forlag viste interesse i fjor.

– Da hadde jeg ikke tid å overskudd, men da jeg fikk det, hadde forlaget mistet interessen. Men jeg prøver, sier Damslora.

Det er for øvrig ikke første gang at eldre leserinnlegg eller artikler får fornyet liv på Facebook. Kristine Banggren skrev i 2014 en kommentar i Ringerikes Blad med tittelen «Bare» elektriker.  Også dette innlegget spres også med jevne mellomrom opp på Facebook.

LES OGSÅ: Over 5000 har delt Jørns kritiske skoleinnlegg

Kommentarer til denne saken