Gå til sidens hovedinnhold

Jønnes på topp hos Oppland Høyre

Artikkelen er over 1 år gammel

Kari-Anne Jønnes (48) fra Gran rykker oppover til en tilsynelatende sikker stortingsplass.

Jønnes er valgt inn som vararepresentant for Olemic Tommesen i nåværende periode, og har ifølge Stortingets egne sider møtt i tre dager så langt i inneværende periode.

Nå er hun imidlertid foreslått på toppen av listen, og om nominasjonsmøtet for Oppland valgkrets i Innlandet Høyre godkjenner listen, blir det trolig fire år som fast representant.

Tjenesten Pollofpolls regner ut snittet av en rekke meningsmålinger, og for Oppland valgkrets ligger Høyre i en stabil 3. posisjon etter Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

Ung nummer to

Nominasjonskomiteen for Innlandet Høyre, Oppland valgkrets oversender følgende innstilling til nominasjonsmøtet som avholdes 21. november:

 1. Kari-Anne Jønnes 48 år, Gran
 2. Mattis Månum Pettersen 21 år, UH/Gjøvik
 3. Hans Olav Sundfør 49 år, Lillehammer
 4. Anne Bjertnæs 48 år, Gjøvik
 5. Vegard Riseng 46 år, Fagernes
 6. Mari Botterud 71 år, Øyer
 7. Lars Elsrud 53 år, Sør-Aurdal
 8. Oddvar Møllerløkken 42 år, Lillehammer
 9. Magnhild Huseby Bolstad 32 år, Sør-Aurdal
 10. Amanda Tandsether 21 år, Vestre Toten
 11. Rune Selj 68 år, Søndre Land
 12. Åse Harjo Øvstegård 30 år, Øyer
 13. Hanne Alstrup Velure 57 år, Lesja

Helhet

Komiteens leder Tove Beate S. Karlsen sier til OA at nominasjonskomiteens utarbeidelse av stortingsvalglisten har vært en god og grundig prosess hvor lokalforeningene i tre faser har gitt innspill gjennom listekandidat forslag fra medlemmer, prøvenominasjon og uravstemning. Videre har komiteen gjennomført dybdeintervjuer av et utvalg av kandidatene.

– For oss har det vært viktig å ivareta innspill som har kommet fra lokalforeningen så langt det er mulig og at kandidatene representerer en helhet for regionene i Innlandet, sier Karlsen.

Hun mener at listen representerer en god alderssammensetning og et spenn som viser bevissthet rundt verdien av unge kandidater i Høyre samt også politisk bredde og erfaring.

Mangfold

– Vi har hatt et mangfold av sterke kandidater å velge blant, noe som har gjort arbeidet både lett og vanskelig på samme tid. Flere ga uttrykt ønske om en førsteplassering og det har innebåret at vi har måtte ta noen valg som har gitt utslag i listen totalt sett, sier Karlsen.

Hun viser som eksempel til innstillingen på 13. plass for Hanne Alstrup Velure, og sier at Lesja-politikeren selv ønsket dette hvis hun ikke fikk førsteplassen.

– Kandidat-rekkefølgen utover det speiler godt innspillene komiteen har hatt som beslutningsgrunnlag inn i prosessen og vi mener at dette er en liste som treffer både by og bygd, ung og gammel, sier Karlsen.

Kommentarer til denne saken