Joker'n fra Torpa tok bronsemedalje: – Godt som gull for meg

GOD SOM GULL: Aslak Bakke skjøt til en overraskende bronsemedalje under finalen i årets NM i elgskyting.

GOD SOM GULL: Aslak Bakke skjøt til en overraskende bronsemedalje under finalen i årets NM i elgskyting. Foto:

Av

- Jeg er utrolig glad for å ha vunnet NM-bronse, sier Aslak Bakke etter en nervepirrende finale i årets NM i elgbaneskyting.

DEL

I finalen gjorde torpingen en flott innsats, der han var gjennom to omskytinger før han klatret på pallen.

– Jeg var veldig rolig da jeg gikk inn på standplass i den ordinære finalen. Teknikken fungerte og det var veldig moro å se at anvisningen ga meg fem fulltreffere, sier en fornøyd bronsemedaljør.

Dermed endte han med 149 poeng. Det gjorde også tre av konkurrentene, mens Anneline Tangen som ledet med ett poeng havnet etter kvartetten som kjempet om gullet.

Millimeter ut

I den første omskytingen sikret trønderen Terje Krokum gullet ved å skyte 25, mens Aslak Bakke sikret medalje ved å legge inn 24, der skuddet som havnet utafor var millimeter unna.

Så var det duket for ny omskyting om sølv og bronse mot Magnus Nordhagen fra Sørskogbygda. Der havnet Bakke nok en gang på 24 poeng, mens østerdølen tok sølvet med fullt hus, 25 poeng.

Veldig fornøyd

– Jeg er veldig godt fornøyd. Bronse i NM er godt som gull for meg. Hadde noen sagt at dette skulle skje hadde jeg trodd at de tullet med meg, sier han. Han er spesielt godt fornøyd med at han holdt kontroll på nervene.

– Jeg ladet opp i bobilen til lagkameraten Lage Bakken, og var rolig i finalen. Omskytingene var ren bonus – og en opplevelse for livet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags