Joakim på tredjeplass i NM-åpningen: – Nå må jeg ta fri

TREDJEPLASS: Joakim Vestli kjørte inn til en glimrende tredjeplass NM-åpningen i rallycross. FOTO: PRIVAT

TREDJEPLASS: Joakim Vestli kjørte inn til en glimrende tredjeplass NM-åpningen i rallycross. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 1 år gammel

Joakim Vestli hadde tenkt å ta seg fri den neste NM-runden i rallycross, men etter tredjeplassen under NM-åpningen i Konsmo innrømmer Bøverbru-gutten at han nok må forandre planene.

DEL

– Jeg skulle egentlig jobbe den helga. Men nå spørs det om jeg ikke må ta meg fri, sa Vestli, som er storfornøyd med tredjeplass i den første av seks NM-runder denne sesongen. Nå er han med i medaljekampen fra første stund.

Vestli kjørte godt hele helga og kvalifiserte seg direkte til A-finalen i ei klasse med mange biler til start.

– Jeg kjørte godt i de to første omgangene men måtte bryte den tredje innledende runden på grunn av tekniske problemer. Fjerdeomgangen var også bra, sa Joakim Vestli som kvalifiserte seg til en innholdsrik A-finale.

Noen justeringer

Simen Engsvik vant finalen foran Andreas Aarhaug og altså Joakim Vestli.

Vestli kjører en BMW som han kjøpte for tre år siden.

– Vi har gjort noen justeringer hele veien. Nå synes jeg bilen fungerer veldig bra. Jeg har fått den dit at nå er det jeg som bestemmer over bilen og ikke motsatt, sier unggutten.

Martin Stenberg fra NMK Hadeland vant RC-junior under den første NM-runden. I de øvrige klassene var det ingen lokale førere som kom på pallplass.

Sjuendeplass

Tom Nyhuus fra NMK Hadeland kom på sjuendeplass i klasse 4, Rune Engesvoll på plassen bak. Alexander Hauglid fra NMK Valdres på åttendeplass i supernasjonal klasse 2. I klasse 1 kom Kristiane Hvaal Engh fra NMK Gjøvik på 17. plass.

I klasse 3, der Joakim Vestli kom på tredjeplass, endte Frode Leirhol fra NMK Valdres på femteplass i B-finalen og John Magnus Sivesind fra NMK Gjøvik på tredjeplass i C-finalen.

I klasse 4 ble Øyvind J. Myhren fra Krabyskogen nummer 14.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken