Gå til sidens hovedinnhold

Joacim er snekker på dagtid og poengplukker på kvelden

Åtte kamper på 25 dager, trening og full jobb som snekker. – Slik går no dagan, sa en sliten Joacim Eriksson Rostad etter to mål og tre poeng mot Furuset.

Mens mange spillerne i de beste eliteserieklubbene trener på dagtid, er proffer eller har reduserte stillinger og får tid til restitusjon, så er livet som 1. divisjonsspiller noe langt annet. Se bare på ukeprogrammet til Joacim Eriksson Rostad:

– Vi spilte borte mot Furuset lørdag. Mandag og tirsdag trente vi, torsdag har vi egentrening og fredag ny trening med laget. Så er det å sette seg på bussen til Trondheim for dobbeltmøte med Nidaros lørdag og søndag. Natt til mandag er han tilbake på Gjøvik. Da er det på jobb igjen mandag morgen 07.00, sier trønderen, som rekker å spise middag med familien sin i Trondheim mellom helgens slag.

– Går greit

Eriksson Rostad klager ikke. Han vet at liver er slik når man spiller i 1. divisjon.

– Det er fjerde året mitt med slik opplegg, så jeg begynner å bli bant med det. Det går helt greit. Vi liker jo å spille hockey, selv om det til tider kan bli tøft program. Det er bare å få i seg nok mat og litt søvn. Dessuten har jeg fri halve dagen når vi spiller midtukekamp. Så jeg klager ikke, sa Rostad Eriksson.

Han bidro sterkt til at Gjøvik Hockey vant 6–5 mot Furuset i Fjellhallen onsdag kveld med sine to scoringer. To mål i samme kamp er ikke dagligdags for mannen som alltid spiller med stort hjerte for laget.

– Jeg har vel blitt en spiller som gjør mer av drittarbeidet enn å score mål, men det var artig å få to mål i dag, sa han.

Seieren gledet

Seieren var også det eneste som gledet trener Patrick Bâärnhielm denne kvelden.

– Vi var veldig, veldig dårlige. Vi har vært dårlige i de siste kampene, og det er vel egentlig bare mot Hasle Løren borte vi har vært gode. Derfor er jeg veldig fornøyd med fem poeng mot Furuset. Fordi Furuset har vært det førende laget i begge disse kampene, sa en dønn ærlig Bäärnhielm. Skuddstatistikken viste 35–18 i favør oslolaget. Noe som underbygger Bäärnhielms oppfatning av at Furuset var det førende laget.

På spørsmål om hvorfor det er slik, svarte han;

– Hadde jeg visst det så hadde vi gjort noe med det.

– Er det fordi dere har et nytt og ungt mannskap?

– Nei, vi har mange spillere som kunne tatt mer ansvar. Samtidig må jeg og Ketil også ta vår del av ansvaret. Fordi vi ikke har fått inn de to spillerne vi mener vi trenger for å få et komplett lag. Det er ikke fordi vi ikke har tilbud om spillere, men vi er veldig nøye med å finne riktige spillere til de to plassene vi skal fylle opp. Vi sier nei til unge spillere vi kunne hentet hver dag, men de har vi mange av. Vi skal ha spillere med erfaring, sa Bäärnhielm.

Les også

Tøffe dueller da Guro vant søskenbarnduellen mot Synne: – Hun tok meg to ganger, så da måtte jeg klinke til

Koster

Før assistenttrener og daglig leder Ketil Heidenberg brøt inn, og utdypet jakten på de to siste spillerne i stallen.

– Jeg er ikke enig i agt vi skal ta skylden for det. Det handler også om at vi ikke har penger til å matche tilbud spillerne får andre steder. Vi har vært med å by på flere, men har ikke fått napp. Og vi skal ikke hente spillere som ikke er bedre enn de vi har, sa Heidenberg.

Penger er også stikkordet for å kunne løfte Gjøvik Hockey opp et nivå. De har ikke muligheter til å ha spillere på full tid som for eksempel Raufoss Fotball og delvis SK Gjøvik-Lyn i fotball.

– Vi kunne gjerne tenke oss at spillerne kunne kjøpes litt fri til trening og restitusjon, men det koster for mye. Det koster mye penger bare at en spiller skal kjøes fri 20 prosent. Det har vi ikke muligheter til, sier Heidenberg.

Les også

Årets skiklubb: – Dette gir motivasjon

Fornøyd med uttellingen

Han er tvert imot stolt over hva spillerne får til med tøffe hverdager med mye reising, mange kamper og jobb.

– Gutta står på veldig bra og gjør så godt de kan. I lagidrett er det også slik at det er tunge perioder. At vi har tatt så mange poeng i denne perioden er bra. Vi er der vi skal være poengmessig. Etter åtte kamper er laget på fjerdeplass i 1. divisjon med 14 poeng. Det betyr at Gjøvik ligger på kvalikplass for opprykk.

– Det er jeg fornøyd med. Spesielt ettersom vi ikke har spilt like god hockey som jeg mener vi kan i mange av kampene. Det håper jeg vi ser utover i sesongen. Da kan de bli «kul», sier lagets svenske trener.

Spennende

Kampen mot Furuset ble underholdende. Kalle Rode ga hjemmelaget ledelsen og Joacim Eriksson Rostad doblet før den første pausen. Tre slappe åpningsminutter i andre omgang førte Furuset tilbake i kampen. Alekxander Thomas scoret to kjappe sto fram og sendte Gjøvik i ny tomålsledelse. Likevel ble det spennende helt til siste slutt. Gjøvik ledet 6–4, men like etter reduserte Furuset. Selv om oslolaget trykket på mot slutten klarte Gjøvik å holde unna.

Fakta

Gjøvik Hockey - Furuset 6-5 (2-0, 2-3, 2-2)

1. periode: 1-0 (5.32) Kalle Rode (Christopher van Doorn), 2-0 (19.26) Joacim Eriksson Rostad (Vetle Sveen/van Doorn).

2. periode: 2-1 (21.01) Mats Viker Brekke, 2-2 (22.52) Lauri Nevala, 3-2 (29.59) Alexander Thomas (Daniel Karlsen Stensrud/Viktor Vennstrøm), 4-2 (30.45) Thomas (Vennstrøm), 4-3 (30.01) Dominik Bogdziul.

3. periode: 5-3 (44.59) Edvard Gulbrandsen Karlsen (Isak Enmarker/Sveen), 5-4 (47.19) Bogdziul, 6-4 (52.57) Eriksson Rostad (Enmarker/Vennstrøm), 6-5 (53.15) Tobias Bø Uggerud.

Skuddstatistikk: 18-35

Utvisninger: Gjøvik Hockey 5x2 min, Furuset 4x2 min.

Tilskuere: Ca 200

Kommentarer til denne saken