Lokomotivførerstreiken som har pågått siden torsdag 29. september, vil ramme kundene ytterligere fra fredag kveld klokken 23. – Jeg er lei meg for de store konsekvensene dette påfører kundene våre, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen.

Alle lokaltogene på Østfoldbanen stanser når streiken nå utvides. Også andre lokaltog blir berørt på Østlandet og i Bergen. Enkelte regiontog blir også innstilt som følge av streik, opplyser NSB i en pressemelding.

– På vegne av NSB ønsker jeg å beklage den situasjonen de reisende opplever. Jeg håper at vi så snart som mulig klarer å finne løsninger med Norsk Lokomotivmannsforbund, sier Isaksen.

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet torsdag forrige uke etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen.

Striden står om hvilke krav som skal stilles til lokførernes opplæring. Lokførerne vil ha dagens krav inn i tariffavtalen, mens NSB vil avvente myndighetenes krav.

Til sammen er 118 lokførere i streik fra lørdag: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand. (©NTB)