Etter at to jegere ble meldt savnet søndag ettermiddag, ble det iverksatt leteaksjon på Venabygdsfjellet. Etter noen timer ble bil og campingvogn funnet, og to personer ble funnet omkommet.

Kriminalteknikere var natt til mandag på stedet og gjorde undersøkelser fram til tidlig morgen.

Politiets hovedhypotese er at de to døde som følge av en ulykke som involverer gass og mangel på oksygen.

– Jeg kan ikke si noe om omstendighetene før kriminalteknikere har vært på stedet og gjort undersøkelser. De har akkurat ankommet, sa operasjonsleder Sidsel Svarstad til VG klokken 01.30 natt til mandag.

Campingvogna fraktet vekk

Operasjonslederen opplyste mandag morgen til OA at jegerne er fra Innlandet. Etter det OA kjenner til er begge jegerne bosatt i Land.

Pårørende ble tidlig varslet og tas hånd om i hjemkommunene mandag. De to vil bli obdusert, ifølge politiet. Bilen de to disponerte og campingvogna ble fraktet vekk fra stedet mandag.

Politiadvokat Pernilla Kristiansson forteller til GD at obduksjonsrapport vil gi svar på hvor de går videre.

– Campingvogna er tatt bort fra stedet og avlåst et annet sted med tanke på senere undersøkelser, sier juristen.

Senere mandag sendte politiet ut en pressemelding der de fortalte at det var David Haugsrud (33) og Thomas Solum (33) som omkom.

Ukjent gass

Politiet ønsket mandag ikke å utdype hvilken type gass det er snakk om. De vil heller ikke gi flere detaljer om hva som ble funnet på stedet eller i vogna.

Kristiansson sier riktignok at det er funn på stedet som gjør at de per nå har landet på en hypotese om at det er gass og mangel på oksygen som har ført til at de to har mistet livet.

Det er for tiden flere jegere i det aktuelle området.