Jeg ville giftet meg med deg

SATSING: Gjøvik sentrum bør satse på å bli second hand city, mener artikkelforfatteren.

SATSING: Gjøvik sentrum bør satse på å bli second hand city, mener artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

MeningerGubben darius så fin du var der du stod og vinket på meg, med blafrende vimpler og røde hjerter i håret. Jeg ble så fristet at jeg dreit i parkeringa og løp deg i møte i en vårlig hoppsasa.

Vel framme oppdaget jeg at halve stjerten din hang utenfor. Kjøttet hadde løsnet fra beinet og du hadde tørr snørr i nesa. Enda flere butikker og kafeer hadde stengt virksomheten siden sist, og det var konkurssalg både til høyre og venstre. Jeg var glad og yr da jeg kom, men trist og betenkt da jeg dro. Du var definitivt finest på avstand.

Er du nær ved å gi opp? Får jeg prøve å blåse liv i deg?

Jeg har en idé. Og tør du satse på denne ideen, kan du bli Rollemodell-byen og Miljø-byen, Byen-som-tok-bærekraft-på-alvor, Den studentvennlige byen, eller til og med Klimabyen.

Og selv om idéen er på nyfødtstadiet må jeg slenge den ut nå. Fort, fort, før du profilerer deg som et eller annet som allerede finnes der ute; Universitetsbyen, Sykkelbyen, Teknologibyen, Kulturbyen eller Trivelige Gjøvik. Vi må finne noe som gjør deg unik. Det har du fortjent.

Nuvel, min kjære. Se for deg hovedpulsåren din ett år fram i tid. Veldrevet, med en framtidsrettet kommune i ryggen:

Ingen av lokalene dine står tomme. Her er butikken med de originale vintageklærne, du vet 501-buksene før produksjonen ble flyttet ut av USA og kjolene fra Tricosa Paris. Og der, rett over gata, så godt som nye herreklær hvor hvermansen stadig kan bytte ut garderoben, helt uten tekstilskam. Her ligger sjappa med pent brukte barneleker av topp kvalitet. Her er Prydkunst og optiker og den flotte butikken med brukt sport- og friluftslivutstyr, den som gjør at du faktisk får råd til en Allykano og en Jervenduk selv om du kostet på deg en brukt Tikka T3 før jakta.

Her er Second hand barneklær og retro interiør, side om side med gullsmeden, sjokoladen og forretningen med kjolene som allerede har vært med på en fest eller tre. Her er sykkelverkstedet og techverkstedet hvor du kan reparere iPhonen eller kjøpe en to år gammel en med garanti.

Ser du det for deg? Sju-åtte flotte second hand nisjebutikker, side om side med de etablerte butikkene som finnes i dag.

For det er ikke snakk om et enten eller. Bokbyen Tvedestrand har langt mer å by på enn bare antikvariater. Molde har mer enn bare roser i bedene og Mat-hovedstaden Trondheim er mer enn restauranter og mathaller. Second hand City har mer enn bare second hand.

Jeg hadde simpelthen elsket deg! Jeg hadde garantert reist en time/halvannen for å treffe deg! Jeg hadde besøkt deg igjen og igjen, fordi du alltid klinket til med nye kupp og fristende skatter. Jeg ville strenet rundt på deilige raid i nisjebutikkene dine – men også innom de allerede etablerte butikkene.

Fra nå av, kjære Gjøvik sentrum, var du Second Hand City. Med matchende vimpler i håret og røde hjerter i kinnene.

Og jeg ville giftet meg med deg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags