Kjære foreldre til barn i en privat barnehage.

Ja du ja, du som representerer halvparten av alle foreldre i norske barnehager. Er du klar over hva som skjer? Dagens regjering med støtte fra SV og Rødt. Ja Rødt vet du, de som egentlig er kommunister. De som egentlig er mot alle private initiativ, all privat velferd. Og SV som var et av de partier som gjennomførte barnehageforliket i 2003, er nå med på å rive det ned.

Disse politikere vil ta fra deg retten til å velge den barnehagen du vil ha barna i. De vil kommunalisere så mange private barnehager som mulig. De vil ta bort mangfoldet og alle de barnehagene med litt annerledes pedagogikk og profil.

Jeg heter Christian Solberg. Jeg eier og jobber i min egen gårdsbarnehage på Toten. Jeg har 60 barn, 30 kuer, 30 kalver, 1 okse, 13 geiter, 2 hester, 2 kaniner, 1 hund, 1 katt og 1 undulat. Barna deltar i gårdsdriften, barna er mye ute, barna dyrker sine egne grønnsaker, barna spiser mat produsert på gården. Gården driver økologisk, godkjent av Debio.

Dagens regjering med sine støttepartier sier at å drive barnehage er nøkkelen til å bli rik, de sier at vi er velferdsprofitører og at vi tar ut utbytter i stor grad. Dette er rett og slett løgn. De som har tjent store penger (og ja det er noen som har det) de har solgt bygg og eiendom. Vi og alle vi som er i flertall blant de private barnehagene har ikke solgt eiendom eller tatt ut utbytter og vi er ikke blitt rike. Jeg og min kone har drevet i 27 år og enda ikke tatt ut utbytte. Det kan dokumenteres. Og jeg ville gjerne sett den kommunen som kunne drive vår type barnehage. Det er garantert ingen!

Jeg orker snart ikke lenger å bli kalt velferdsprofitør og utbytter. Jeg vil bare at våre 60 barn skal få mulighet til det gode liv på en gård på Toten. At de skal bli vant til dyr, at de skal ha omsorg for dyr og ikke minst at de lærer å bruke sin egen kropp på gården, i skogen og ute på jordet. Jeg er også i tvil om jeg vil anbefale i god norsk bondetradisjon neste generasjon å overta driften av gården med barnehagen.

Jeg ønsker at alle de private barnehagene som drives av initiativrike, arbeidsomme, innsatsvillige og kreative mennesker skal få fortsette å drive gode private barnehager. Men da må vi ha forutsigbarhet når det gjelder tilskudd, økonomi, pensjoner og ikke minst når det gjelder krav og regler. Husk hvert barn er hos oss i fem år. Og de siste fem år har vi hatt fem forskjellige utregningsmetoder for tilskudd og pensjon. Vi er også arbeidsgivere til mange tusen mennesker. Jeg lurer på om de har glemt det?

Så kjære foreldre. Vil dere ha mangfold, pedagogiske alternativer, retten til å søke ditt barn inn i den barnehagen du selv ønsker. Ja da må du tenke på det når du treffer en politiker og du må tenke på det når du skal gi din stemme ved valget i 2023 og i valget i 2025. Det er du som bestemmer, ikke politikerne.