Jeg har selv vært på flukt

RESSURS: - Tenk hvilken ressurs det vil være for oss i fremtiden, om vi i Innlandet kan være der for barna i dag., skriver artikkelforfatteren.

RESSURS: - Tenk hvilken ressurs det vil være for oss i fremtiden, om vi i Innlandet kan være der for barna i dag., skriver artikkelforfatteren.

Av
DEL

MeningerMora Leiren i Hellas har kapasitet til 3000 mennesker. I dag er det over 19.000 mennesker der. Mange av disse er sårbare barn. Hellas har ikke økonomi eller kapasitet til å bære hele ansvaret alene.

Jeg er selv har vært på flukt, og fikk heldigvis komme til Eidskog. Her har jeg klart å integrere meg, og blitt inkludert i demokratiet.

I Norge har vi bedre plass og handlingsrom enn de fleste land i verden. Med en aldrende befolkning er vi også avhengig av flere unge. Derfor vil det ikke bare være solidarisk å hjelpe medmennesker, men også et grep som kan sikre egen alderdom.

Alle politikere ser at vi vil mangle leger, og andre som kan gjøre samfunnskritiske oppgaver i fremtiden. Hvorfor er det da så vanskelig å hjelpe et barn i nød?

Tenk hvilken ressurs det vil være for oss i fremtiden, om vi i Innlandet kan være der for barna i dag. Vi får så utrolig mye mer igjen for å være rause. Verden blir så mye bedre om vi er medmennesker. Barn bør aldri bli offeret for voksnes ugjerninger. Hvor gode vi er som samfunn gjenspeiler seg i hvordan vi behandler de unge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags