Jazzklubben med swingende start på jazzåret

STARTER JAZZÅRET: Bassisten Uri Sala er på plass på Friscena førstkommende torsdag sammen med resten av Low-Fly Quintet.

STARTER JAZZÅRET: Bassisten Uri Sala er på plass på Friscena førstkommende torsdag sammen med resten av Low-Fly Quintet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Før vårsola får ryddet vinteren unna for alvor, byr Tune Into Gjøvik jazzklubb på en rekke godbiter for den kresne jazzentusiast.

DEL

Jazzklubben på Gjøvik klemmer allerede førstkommende torsdag til med en perle av en konsert, og det med en groovy, lokal touch.

Kortreist

Det er nemlig bassisten Uri Sala fra Gjøvik som swinger innom Friscena med resten av den Hamar-baserte gjengen i Low-Fly Quintet, som helt siden debutalbumet i 2017 både har hatt publikum og kritikere på sin side. Bandet lager originalmusikk inspirert av amerikansk jazz- og blues fra mellomkrigstiden til strålende anmeldelser.

Torsdag 23. januar er det duket for en real jazzklubbklassiker, nemlig Tune Into Saxbonanza med Roy-Åkes Saxparty på scena. Her blir det saxjazz for absolutt alle pengene, noe som danner en fin overgang til neste konsert på jazzklubben med klarinettisten Felix Peikli og hans trio 6. februar. Den New York-baserte klarinettisten har spilt med kapasiteter som Wynton Marsalis og Art Blakey’s Jazz Messengers og blir ikke uventet omtalt som en av de aller fremste på sitt instrument.


Legender

Amerikanske Scott Hamilton regnes som en av tidenes virkelig store saksofonister, og han er på plass på scena i jazzklubben 20. februar. Hamilton trives best i swing- og mainstream-sjangeren, så avantgarde-entusiaster vil neppe få stilnet sulten denne kvelden, men når en sann legende kommer til by'n, bør man så absolutt kjenne sin besøkelsestid.

Torsdag 27. februar kommer tospannet Siri Malmedal Hauge (vokal) og Jacob Young (gitar) med en program der publikum får kjenne på kroppen hva en gitar og noen velsmurte stemmebånd kan gjøre, og så er det duket for flere ringrever når Jens Wendelboe dukker opp med sin kvintett 19. mars.

Torsdag 16. april blir det orgeljazz etter god, gammel Jimmy Smith-oppskrift med Jazzy Cats som kommer med trompetist Roy Nikolaisen i bilen. Vintersesongen rundes 23. april av med Hegge, som i 2018 stakk av med en Spellemannpris for beste jazzskive.

Bandet ledes av komponist og kontrabassist Bjørn Marius Hegge, som er en av de nye stjerneskuddene innenfor jazzen. Hegge byr på fengende låter og humoristiske fraser, blandet med sterke komposisjoner og leken improvisasjon. Selv om musikken er sterkt påvirket av jazzlegender som Cannonball Adderley, Ornette Coleman og Charles Mingus, vrir bandet kollektivt musikken i en annen retning hvor hvert medlem får lov til å uttrykke seg fritt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken