Gå til sidens hovedinnhold

Jan Einar Johnsen i OA-podden Backstage: – Det var så sterkt at jeg måtte stoppe bilen ved Breiskallbrua

Artikkelen er over 1 år gammel

Som medlem i Vazelina Bilopphøggers kan man trygt si at Jan Einar Johnsen har opplevd det meste.

Jan Einar Johnsen var en talentfull klassisk musiker med fagott som hovedinstrument som plutselig befant seg blant svarte dresser, gamle biler, tullprat og rockabilly med tekster på villtotning.

Etter å vært høgger i 40 år, takker nå Johnsen og resten av Vazelina Bilopphøggers for seg, noe som betyr at et liv som medlem i et av landets mest populære band snart er over. Det er håpløst å oppsummere 40 år med galskap og vennskap i en enkel podkast, men i den ferske episoden av Backstage forteller Jan Einar Johnsen om starten, om veien fra det enkle debutalbumet til suksess på teater- og revyscena og ikke minst julekalenderen som gjorde at en ny generasjon barn og unge fikk øynene opp for Vazelina Bilopphøggers.

Men noe av det som har brent seg ekstra fast i minnet til Johnsen, er da bandet for første gangen toppet Norsktoppen med «Gi meg fri i kveld» og han fikk servert nyheten over bilradioen på vei til øving:

– Det var så sterkt at jeg måtte stoppe i busslomma ved Breiskallbrua, sier Johnsen som byr på et herlig innsyn i Vazelina Bilopphøggers-universet.

Backstage og andre OA-podkaster finner du ved å søke opp OA-podden der du til vanlig hører dine favorittpodkaster.

Kommentarer til denne saken