Gå til sidens hovedinnhold

Jakter svensk erfaring før seriestart

Gjøvik Hockey står med en eneste seier i treningskampene før seriestart, men trener Patrik Bäärnhielm mener laget er bedre forberedt enn i fjor når han får fylt på med tre utenlandske spillere.

Som i søndagens treningskamp mot Comet endte en jevn treningskamp med tap etter straffeslagkonkurranse. Ved full tid sto det 5–5 på måltavla. Tre dager tidligere endte oppgjøret mot Comet i Halden 4–4 og tap på straffer.

– Det riktige hadde vel vært at vi tapte søndag og vant i dag. For i kveld synes jeg vi var det beste laget gjennom størsteparten av kampen. Vi slipper dessverre inn litt for lette mål og er ikke flinke nok til å styre kampen når vi leder med to mål to ganger, sa Patrik Bäärnhielm.

Nye på vei inn

Kaptein Amund Kjeverud Nyland mener en snittalder nær 20 år er litt av årsaken.

– Vi har et ekstremt ungt lag. Da vil det variere litt. Vi savner noen flere rutinerte karer som kan sette standarden. Det jobbes det vel med, sa Kjeverud Nyland.

Det er helt riktig. Trener Bäärrnhielm har to svenske spillere nesten klare.

– Det er for tidlig å si hvem det er, men de to som er nærmest er svensker. I hvert fall en av dem har godt med rutine. Jeg skulle gjerne fylt opp utlendingskvoten i august, men på grunn av karantene og usikkerhet rundt covid-19 har det vært vanskelig. Det er mange klubber som jakter spillere, og mange spillere som står uten klubb. I midten av oktober håper jeg at stallen er fylt opp. Kanskje vi får en på plass til seriestart neste helg, sa Gjøvik Hockeys trener.

Kun en seier

Gjøvik Hockey slo Nidaros 5–4 i første treningskamp i august. Siden har laget gått på sju tap. Uten at det bekymrer treneren.

– Vi har spilt mot meget god motstand, og det var intensjonen å møte gode lag, sa han.

«Gode tap» mot Lillehammers og Ringerikes eliteserielag og mot antatte topplag i 1. divisjon er en del av planen for å skaffe det unge mannskapet god utvikling. Og det er noe offensivt, djervt og innsatsfylt over årets Gjøvik Hockey.

– Jeg synes vi var dårlige i starten, men det har blitt bedre og bedre. Nå sprekker vi ikke slik vi har hatt en tendens til å gjøre når vi kommer et par mål under. Da har vi også sjansen til å komme tilbake selv om vi ligger under med et par mål. Tidligere har det ofte stått 1–7 på tavla når vi har kommet under. Jeg synes vi har hatt fin framgang og lært av kamper mot tøffe lag, sa Kjeverud Nyland.

Ledet lenge

Mot Comet onsdag kveld eksploderte kampen i andre periode etter 20 målløse åpningsminutter. Gjøvik Hockey tok ledelsen med to kjappe scoringer og ledet 3–2 etter to perioder. Da Morgan Opheim Mathisen økte til 4–2 tidlig i tredje periode så generalprøven før seriestart ut til å bli en lystig kveld. Det gjorde den også fram til drøye to minutter før slutt da Comet utliknet.

– Jeg synes vi spiller en meget bra kamp mot en god motstander i 70–80 prosent av tiden, sa Patrik Bäärnhielm.

Når har han halvannen uke å finpusse formen på før Lørenskog kommer på besøk til første seriekamp.

– Jeg tror det blir en veldig jevn serie i år. Seks lag har sagt de skal spille kvalik. Fire lag får gjøre det. Narvik virker sterke, Hasle-Løren er mye bedre enn i fjor og Furuset vel det laget det er mest usikkerhet rundt. De andre virker sterke. Det skal vi også være når vi kommer i gang. Når vi får fylt opp utlendingskvoten så er vi bedre rustet enn sist sesong, sa en optimistisk Patrik Bäärnhielm.

Fakta

Gjøvik Hockey – Comet 5–5 (0-0, 3-2, 2-3) 5–6 etter straffeslag

Treningskamp ishockey

1. periode: Ingen

2. periode: 1–0 (26.25) Christopher Van Doorn (Sander Olsen), 2–0 (26.57) Roni Hermonen (Daniel Karlsen Stensrud), 2–1 (29.01) Håkon Vaglen, 3–1 (33.54) Marcus Hoen, 3–2 (39.31) Sindre Johnsen

3. periode: 4–2 (41.42) Morgan Opheim Mathisen (Isac Enmarker), 4–4 (56.46) Vaglen, 5–4 (56.46) Sander Olsen Enmarker), 5–5 (57.45) Didrik Svendsen

Sudden death: Ingen scoringer

Utvisninger: 4x2 min. på begge lag

Skuddstatistikk: 30-32

Tilskuere: 100

Kommentarer til denne saken