I forbindelse med byutviklingskonferansen spurte OA leserne hva de er mest fornøyd med av utvikling som er skjedd i Gjøvik by de siste åra. Mange trakk fram tilretteleggingen for uteserveringene hos restaurantene rundt Fahlstrøms plass. Da arkitekt Lasse Haldrup Juul gikk byvandring med terningkast sammen med OA i fjor sommer, trakk han fra avstengingen av busspassasjen forbi Vingården som det beste trekket gjort på årevis, for utviklingen av bysentrum.

Med relativt enkle grep har sentrum fått et naturlig samlingssted også ut over kveldene. Selv nå i de svarteste månedene av året, bærer lysene i trærne i den lille parken liksom bud om at det vil komme varme sommernetter igjen. Men den lenge bebudede kommunale oppgraderingen av området starter neppe i år heller.

Forhåpningene var store da lokalene vegg-i-vegg med Fauno ble ledige etter at Kiil interiør flyttet til Mjøsstranda. Lokalene ble kjøpt av de lokale investorene Kai Mikaelsen og Øyvind Topp. Førstnevnte eier blant annet Grand hotel et steinkast nedover samme vei, som er pusset opp, med planer om betydelige utvidelser. Han har tidligere forsøkt å kjøpe Vingården, og delt med OAs lesere tanker om å gjøre kvartalet om til et Norges svar på Madrids Plaza Santa Ana.

Det var derfor sant å si litt nedtur da det ble kjent at et treningssenter skulle flytte inn i lokalene midt i restaurantstripa. Eiernes tanke om å ikke etablere noe som kunne konkurrere med de etablerte stedene, var velment. Men det er spennende når Aiman Shaqura nå forteller at naboene selv har tatt kontakt og faktisk ønsker velkommen nye leietakere som kan være beslektet til deres virksomhet. Altså noe i retning mat/servering/underholdning.

Her vil vi hilse naboenes initiativ varmt velkommen. De bør være andre mulige lokaler som kan huse nok et treningssenter i byen. Men om en vil dyrke utviklingen av samlingsplassen som har vokst fram i området, må det finnes mer interessante potensielle leietakere.

Vi tror fortsatt det er en god teori at aktivitet skaper mer aktivitet, også i bymiljøet.