Ja til biblioteket

Det bør være et alvorlig varsko at biblioteket i sommer måtte stenge klokken 14 på ukedager og ha stengt på lørdager, skriver Gjøvik SVs toppkandidater.

Det bør være et alvorlig varsko at biblioteket i sommer måtte stenge klokken 14 på ukedager og ha stengt på lørdager, skriver Gjøvik SVs toppkandidater. Foto:

Av
DEL

MeningerEnten man legger OAs gjennomgang eller vår egen til grunn, kan det nå i 2019 konstateres at de rødgrønne partiene i Gjøvik har levert til dels oppsiktsvekkende gode resultater ut fra uvanlig mange og konkrete målsetninger fra 2015. Man finner på den listen mange argumenter for å gi den sittende flertallskoalisjonen fornyet tillit. Samtidig er det viktig at vi i de rødgrønne partiene nå ikke hviler på laurbærene, men jobber offensivt videre med gamle målsetninger vi ikke er kommet i mål med ennå – og med nye målsetninger det nå er på tide å prioritere.

Det nylig offentliggjorte kommunebarometeret viser, mellom mange gode tall, også at vi har et forbedringspotensial som kulturkommune generelt og litteraturkommune spesielt. Utlån av bøker på biblioteket i Gjøvik lå i 2018 på under halvparten av landsgjennomsnittet. Det skyldes på ingen måte de alltid hjelpsomme og kompetente ansatte der, men derimot at det for lenge har vært en tverrpolitisk unnlatelsessynd å nedprioritere bevilgninger til biblioteket. Det bør være et alvorlig varsko at biblioteket i sommer måtte stenge klokken 14 på ukedager og ha stengt på lørdager. Biblioteket er nemlig svært viktig i et lokalsamfunn som vårt, både som sosial møteplass og som tilbud om gratis kunnskap. Biblioteket er et av de altfor få møtestedene i samfunnet vårt hvor ulike mennesker kan møtes uten å måtte betale for å komme inn – og bli der uten forventninger om å bruke penger på noe. Det er svært viktig at vi i skyggen av den viktige debatten om nytt kulturhus, ikke glemmer å sikre god tilgjengelighet på bøker og andre bibliotektjenester.

Dersom vi fortsatt er en del av et rødgrønt flertall på Gjøvik etter valget, vil vi i SV prioritere høyt å få til en mer offensiv kultursatsning. Vi vil den kommende fireårsperioden arbeide for etablering av en litteraturfestival på Gjøvik og økt satsning på andre kulturarrangementer her. Men først vil vi arbeide for å styrke basistilbudet av bibliotekstjenester, til beste for innbyggerne både i sentrum og rundt om i kommunen vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags