I en kronikk i OA mandag 13. januar, beskriver fylkesordføreren i det som en gang het Oppland og Hedmark det velfungerende kollektivtilbudet som er viktig for oss som skal på skole, jobb, hytta, butikken eller har andre gjøremål og ønsker å gi meg et relevant tilbud som er moderne, klimavennlig og pålitelig.
Hans mål er at flest mulig skal vurdere noe som heter Innlandstrafikk som et reelt alternativ i hverdagen og at antallet kollektivreisende skal øke ytterligere i årene som kommer. For å lykkes med det, er det viktig med hyppige avganger, kort reisetid og effektive bytter, sier han.

Alt dette høres veldig fornuftig ut, Even.

Det er bare det at her jeg bor, langt vest og sør i fylket ditt (nesten på grensa til noe som heter Viken), er busstilbudet redusert til et minimum.
En av de siste dagene før jul, ble jeg gjort oppmerksom på den siste endringen i dette relevante, moderne og klimavennlige tilbudet ditt; bussene skal ikke lengre kjøre i det hele tatt når det er skoleferie.
Før var det i det minste et redusert tilbud i skoleferien; nå er det ittno att.

Da blir det vanskelig å bidra til å nå miljø- og klimamålene du snakker så optimistisk om, ved å ta kollektivtransport, Even.

Jula gikk greit den, det er ikke så mange arbeidsdager i romjula. Litt kjedelig at skolen (og bussen) ikke begynte på igjen før 6. januar, men det gikk. Snart er det vinterferie ei uke, så kommer påsken med noen inneklemte arbeidsdager, og etterhvert mai måned med sine fridager. Alt dette går, på et vis.
Men skoleåret slutter rundt St. Hans, og da er det stopp helt til de begynner på att rundt 20. august. Den er verre for en vanlig arbeidstaker med 5 ukers ferie.

Du bruker overskriften «Trenger du skyss?» i kronikken din.
Jeg sier «Ja takk», jeg Even!
Det passer fint å reise fra Bjoneroa kvart over seks om morran, og hematt fra Jevnaker litt over 4 om eftan.
Mandag til fredag.
20. juni til 20. august.

Jeg kan ta med kaffe.
Du kjører.
Vi sees!