Gå til sidens hovedinnhold

Ja – studentboliger er riktig bruk av fellesskapets penger

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

23. april spør kommunestyrerepresentant Ole Wilhelm Skundberg om studentboliger er riktig bruk av fellesskapet penger. Svaret er et rungende ja, hvis du spør oss studentene.

I motsetning til de private aktørene, er samskipnaden en ideell aktør. Et eventuelt overskudd fra samskipnadens studentboliger, vil gå direkte tilbake til studentene i form av velferdstiltak. Samskipnaden gir kursing i å drive egne organisasjoner, muligheten for å ha noen å prate med ved egen psykologtjeneste, støtte til prosjekter, trening studenter faktisk har råd til og mye mye mer. Gode velferdstiltak som gir spillerom bidrar til et lettere studentliv for studenter som gir liv til Gjøvik.

En annen fordel ved at det er studentsamskipnaden som har anledning til å bygge, er at dette sikrer studentene påvirkningsmuligheter på stedet de bor i. Vi får dermed de studentboligene studentene selv vil ha, til en pris vi kan betale. I tillegg er Sit en aktør med lang erfaring fra det å bygge studentboliger, og tilrettelegge dem slik at de blir best mulig for studenter. Dette innebærer blant annet aktivt arbeid med bomiljø og å bygge studentboligene på en slik måte at de kan være med på å forebygge ensomhet.

Å legge studentboligene til Røverdalen vil kunne være med på å løfte et område som i dag kun er en parkeringsplass. Dette mener vi vil være et løft for Gjøvik som by. Studentene gir mye tilbake til byen, og dette må ikke tas for gitt. I tillegg vil det kunne bidra til å knytte byen og campus nærmere sammen – noe som er viktig hvis Gjøvik skal få utnytte sitt potensiale som universitetsby.

Vi har forståelse for at dette innlegget er skrevet slik at befolkningen i Gjøvik skal forstå hva pengene deres går til, og kunne selv reflektere om dette er det de ønsker å bruke penger på nå og fremover, da kommunen har gitt klare og tydelige signaler at dette er det de ønsker. Men det å bruke penger på å styrke Gjøvik som studentby og å gi studentene et sted å bo man føler man har reell påvirkning på, mener vi er helt riktig bruk av fellesskapets penger.

Ragnhild Karlsen Dalslåen og Robin Andrè Due Herrmann

Leder av Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim og Stedlig leder for Velferdsutvalget i Gjøvik

Følg på: Facebook

Kommentarer til denne saken