Gå til sidens hovedinnhold

«Ada» skal få flere datajenter til å søke seg til NTNU Gjøvik

Artikkelen er over 3 år gammel

IKT-bransjen hungrer etter å få flere kvinner til å søke seg til dem.

Derfor har NTNU Gjøvik startet et jenteprosjekt, «Ada», etter samme modell som NTNU i Trondheim har kjørt i flere år og med stor suksess.

Student Guro Storlien og leder Tonje Strøm Trønnes ved NTNU Gjøvik opplyser at Trondheim har klart å øke jenteandelen på IKT-studier etter at de startet prosjektet, og at målet til Gjøvik er det samme.

– I Trondheim har andelen jenter på IKT-studier økt fra 4 prosent til 30 prosent, sier Trønnes.

Jenteprosjektet jobber med trivsel og motivasjon gjennom hele utdanningen og tilbyr et karrierenettverk som gir spennende muligheter gjennom endt utdannelse. I Trondheim har de jenteklubber, sosiale samlinger og eget fotballag.

Torsdag og fredag var 15 av de kvinnelige studentene fra IKT-studier ved NTNU både i Gjøvik og Trondheim samlet i forbindelse med konferansen Security Divas på Strand Hotell. Guro Storlien sier det er fint å se gode kvinnelige forbilder, da konferansen samler nærmere 100 kvinner i IKT-bransjen hvorav flere i ledende stillinger.

– Vi ser at vi ikke er alene, og at det er mulig å være kvinne i IT-bransjen, sier Storlien.

For å rekruttere flere jenter til bransjen jobber de mot ungdommer for å vise dem mulighetene og få fram rollemodeller.

– Du må ikke være nerd eller guttejente for å søke deg til IT-bransjen. Du kan være helt vanlig. Mange IT-bedrifter etterlyser også jenter, sier Storlien.

Kommentarer til denne saken