Islandshestene har inntatt Biri travbane: Hedvig (13) fra Dokka debuterer i NM

Hedvig Engen Enerstvedt i aksjon med islandshesten India Fra Sigersberg.

Hedvig Engen Enerstvedt i aksjon med islandshesten India Fra Sigersberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Biri travbane og rideklubben Sleipnir er vertskap når Norges beste islandshester inntar Biri Travbane for ulike konkurranseformer og klasser.

DEL

I en av juniorklassene finner vi Hedvig Engen Enerstvedt (13) som deltar for første gang i NM - etter å kun ha vært aktiv innen konkurranseform siden høsten 2018.

Pappa Oddvar Enerstvedt er veldig fornøyd med stevnet så langt, og enda mer fornøyd over hvordan datteren Hedvig har prestert så langt, sammen med hesten Indía fra Sigersberg.

Fersk i gamet

– Det er flere konkurranseformer Hedvig skal delta i firgang, med disipliner som skritt, tølt og galopp. Hun er helt fersk i gamet, og så langt har det gått veldig bra, og vi er svært fornøyde, sier pappa Enerstvedt.

Til nå ligger Hedvig på en delt 8. plass og har muligheten til å nå en B-finale. Det er flere også som bruker NM for å kvalifisere seg videre til VM. For unge Hedvig er det kun stas å delta.

– Hesten er god, og det har gått kjempefint til nå. Når man skal igjennom mange konkurranser så er det mye som kan skje. Hun har hatt litt konkurransenerver men det er helt naturlig. Det blir spennende å følge med videre i konkurransen, sier Oddvar Enerstvedt.

Hedvig Engen Enerstvedt og India Fra Sigersberg.

Hedvig Engen Enerstvedt og India Fra Sigersberg. Foto:

– Mye folk innom

Arrangøransvarlig Terje Hagelund forteller at det har gått knirkefritt så langt, og gleder seg til finalene på søndag.

– Stevnet har gått knirkefritt, og alle som er med og arrangerer synes det har gått veldig bra.

Det skal også ikke stå på deltagelsen, og fremmøtte for å se på.

– Vi har 151 deltakende fordelt på junior og senior. Det har også vært godt besøkt med 500-600 innom på torsdagen. Søndag går vi i gang med norgesmesterkåringen, og da får vi flere NM-mestere klare.

Rytterne er også obs på at stemnet blir brukt som en direkte inngangsbillett til VM-uttaket. VM avholdes i Berlin, første uka i august.

– Det er et par fra Sleipnir som har mulighet til å kvalifisere seg til VM, og da får vi noen lokale med der også. Uttaket til VM skjer først etter norgesmesterkåringen på søndag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken