Gå til sidens hovedinnhold

Isbilen- et nødvendig onde?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er søndag, sol, sommer og varmt. Stille og rolig i nabolaget, ingen klipper plen hamrer eller sager. Stille og godt, slik en søndag bør være. Noen står tidlig opp for å reise på jobb, selv om det er søndag. Andre har jobbet hele natta, og ser fram til nødvendige timer med søvn, for å klare nye 10 timer på jobb neste natt. Men så, litt utpå dagen, dundrer de ensformig, torturaktige tonene fra isbilen inn gjennom vinduer og vegger, man våkner med et rykk og er plutselig lys våken, flere timer før man egentlig bør våkne. Umulig å sovne igjen, adrenalinet pumper etter den forferdelige oppvåkningen, og isbilen fortsetter å spille, i time etter time etter time, de samme grusomme få toner. I 5 1/2 time! på en søndag, siger den rundt i nabolaget, med musikken på full guffe. Er dette virkelig akseptabelt? Det sies at det skal være stille på søndager, mange diskusjoner har gått ang. plenklipping eller ikke, og de fleste er vel enige om at på søndager, velger vi ha det stille og godt, i hvert fall i vår nabolaget. Men så kommer altså isbilen og ødelegger roen og freden. Er dette faktisk lov? Er det greit? Jeg synes ikke det! Is får vi kjøpt på flere utsalgssteder i lokalmiljøet, vi trenger virkelig ikke isbilen og dens forferdelige spilling dagen lang!

Russen og andre som spiller høyt, til sjenanse for andre, får besøk av politiet, med beskjed om å dempe seg, kanskje det er det som må gjøres neste nattvaktshelg da, kontakte politiet? Noe må gjøres i hvert fall, den høylytte spillingen i ulike nabolaget i timevis på søndager (og /eller lørdager også) bør forbys, synes jeg!

Hjertesukk fra en trøtt hjelpepleier

Kommentarer til denne saken