Inviterer til norgescup i seiling på Gjøvik

Gjøvik Seilforening arrangerer norgescup for klassen 2.4mR til helga.

Gjøvik Seilforening arrangerer norgescup for klassen 2.4mR til helga. Foto:

15. og 16. juni arrangerer Gjøvik Seilforening for første gang i samarbeid med norsk 2.4mR-klubb norgescup i klassen 2.4mR på Gjøvik

DEL

2.4mR er små og teknisk avanserte kjølbåter, som seiles av en person. Det spesielle med denne seilbåtklassen er at handikappede og funksjonsfriske seilere konkurrerer på like vilkår.

2.4mR er den minste av de såkalte regelbåtene, der alle båtene er konstruert etter et strengt sett av felles regler. Båtene er cirka 4.2 meter lange. Til sammenligning eier HKH Kong Harald en 8mR. Denne er cirka 15 meter lang.

Norgescupen på Gjøvik er den tredje av sesongen fire norgescupseilaser i denne klassen, og fungerer blant annet som forberedelse til årets VM som gjennomføres i Genova i oktober.

Gjøvik Seilforening forventer og håper at 15-20 båter fra ulike seilforeninger i Norge deltar denne helgen. Det er planlagt til sammen sju regattaer med start utenfor fyret i Fredevika, og det blir mulig å følge alle regattaene fra land.

Så vidt Gjøvik Seilforening kjenner til, har det aldre blitt arrangert en regatta på dette nivået på Gjøvik. Derfor håper de dette blir en enestående opplevelse for både store og små blant publikum.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags