Installasjon som skal ta tid

Artikkelen er over 1 år gammel

Landing Ingrunn O. Myrland har med seg kunstnerkollega Ann Kristin Aas på en spenstig installasjon som setter søkelys på tid.

DEL

De to kunstnerne har begge tidligere også gjort utstillinger der tiden det tar å lage kunsten er en del av konseptet. Sammen er de kunstnerduoen IOMAKA og setter nå altså opp utstillingen Tida det tar i samarbeid med Land kunstforening i deres lokaler på Grette kulturgård i Hov.

Utstillingen åpner lørdag 25. mai og er festivalutstilling til tømmerfestivalen Tid for tømmer 15. og 16. juni.

IOMAKA består av Ingrunn O. Myrland fra Søndre Land og Ann Kristin Aas fra Hamar (begge f. 1976). De har samarbeidet om utstillingsprosjekter siden 2010. Begge har blitt offentlig innkjøpt, og har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og utlandet både individuelt og som duo.

Tekstilkunstner

Tida det tar er tittelen på utstillinga, og speiler kunstnerskapene; de langsomme prosessene i form av innsamling av materialer, bearbeiding og iscenesettelse, alt håndarbeidet og tankeprosessene som ligger bak, skriver duoen i en pressemelding.

På denne utstillingen vil publikum møte bilder, objekter og rominstallasjoner som på ulike måter kommenterer utstillingens tematikk.

Ingrunn O. Myrland jobber med utgangspunkt i tekstile materialer som bearbeides med bl.a. plantefarging og skulpturell søm for å oppnå spennende flater og tredimensjonale uttrykk i små og store format. Med arbeidene sine søker hun å synliggjøre en form for fysisk erfaring i møtet med naturen; En dragning mot det taktile, ved ulike strukturer, overflater og organiske former.

Ting som har levd liv

Ann Kristin Aas sine arbeider tar utgangspunkt i naturmaterialer og gjenstander som hun finner. Naturmaterialene anvendes både direkte i verkene, og som utgangspunkt for å skape nye objekter.

Hun samler på ting som bærer preg av levd liv. Ved å plassere de i nye og uventede sammenhenger skjer det noe i opplevelsen av dem. Med arbeidene sine forsøker hun å belyse ulike problemstillinger i møtet mellom natur og kultur. Til denne utstillingen vil Aas presentere en samling forundringskabinetter med iscenesatte naturobjekter; En visuell filosofering over forholdet til naturen.

De ønsker velkommen til IOMAKA's forunderlige verden.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags