Bidragene og støtteerklæringene strømmer inn etter at Line Alexie Bakken og Stian Berg fredag startet en privat innsamlingsaksjon til en kreftsyk venninne.

– Vi er overveldet av responsen, sier samboerparet fra Gjøvik. Hittil har over 7000 trykket liker på innsamlingsaksjonen deres på Facebook. I kommentarfeltet har det haglet inn mange hundre oppmuntrende meldinger fra folk som gjerne vil bidra.

Kreft for andre gang

– Bakgrunnen for innsamlingsaksjonen er at vår gode venninne Marthe Vildåsen (32) fra Vardal har fått kreft for andre gang. Hun vant over kreften for snart ett år siden. Skuffelsen var derfor veldig stor da hun fikk beskjed om at kreften var kommet tilbake forrige uke, sier Bakken. Hun og samboeren bestemte seg for å gjøre det de kunne for å oppmuntre venninnen og mannen hennes.

– Marthe og Jan Kåre Heiberg giftet seg i februar og skulle på en godt planlagt bryllupsreise i oktober. Nå går mesteparten av turen mest sannsynlig i vasken. Men vi ønsker å gi dem en ny bryllupsreise, og håper og tror at det kan være en motivasjon i den tøffe kampen. Marthe er ei utrolig sterk og positiv jente. Hun har startet på behandlingen og er ved godt mot, framholder Bakken.

Drømmeturen

«Drømmeturen» er tittelen på Facebook-aksjonen som har rørt svært mange. Både kjente og ukjente har ringt initiativtakerne og spurt om det er flere ting de kan bidra med.

– Vi har fått tilbud om gratis ferieleilighet og maleri, smiler Bakken. Hun hadde riktignok ventet mange positive tilbakemeldinger, men at responsen skulle bli så voldsom, hadde hun aldri turt å håpe på. Bakken og samboeren vil nødig flytte fokus bort fra kronerullingen og over på seg selv, derfor kvier de seg for å bli intervjuet. Samtidig har de forståelse for at avisa ønsker å videreformidle givergleden og det store engasjementet. Det er det verdt å skrive om, mener de.

Avsluttes lørdag

Hvor mye penger som er kommet inn, har de foreløpig ikke oversikt over.

– DNB vil gjøre en opptelling når innsamlingsaksjonen avsluttes lørdag. Jeg håper det rekker til en lang og god ferie for dem begge, sier Bakken og retter en hjertelig takk til alle bidragsyterne så langt.

– Det er virkelig rørende at det er så mange som bryr seg, konkluderer hun.