Han ber folk ta vel imot adventistkirkens bøssebærerne mandag – onsdag, 3.- 5. september. Da går nemlig kirkens årlige Hjelpeaksjon går av stabelen.

Formålet med innsamlingsaksjonen 2018 er å skaffe utdannelse og jobb til noen av de millioner av barn og unge i Myanmar som fremdeles står utenfor skolen. Adra gir yrkesopplæring og etableringshjelp for ungdommer i fag som søm, data, agro-mekanikk, frisør, jern og metall, hotell og restaurant og elektriker.

– Vi får ofte spørsmål om hvor mye av pengene som går til administrasjonskostnader. Da er det hyggelig å kunne svare at de bare utgjør 2,8 prosent av det innsamlede beløpet, sier Paasche.

Han opplyser at den landsomfattende hjelpeaksjonen er i regi av Adventistenes hjelpeorganisasjon, Adra Norge (Adventist Development and Relief Agency).

– Adra Norge samlet inn totalt 3,4 millioner kroner i fjor. Lokalkirken bidro med om lag 25.000 kroner.

Fakta om Adventistkirken:

  • Syvendedags Adventistkirken er et kristent protestantisk kirkesamfunn, som blant annet kjennetegnes ved at de feirer sabbaten (lørdagen) som hviledag.
  • Per 1. januar 2014 hadde Adventistkirken cirka 4800 medlemmer i Norge og drøyt 18 millioner medlemmer på verdensbasis.
  • Adventistkirken blir ofte omtalt med kortformen Adventistkirken.

(Kilde: Wikipedia)