Gå til sidens hovedinnhold

Innlandstrafikk reduserer busstilbudet ytterligere

Artikkelen er over 1 år gammel

Innlandstrafikk reduserer busstilbudet ytterligere fra og med fredag 27. mars, skriver de i en pressemelding tirsdag.

Det er andre gangen i løpet av kort tid Innlandstrafikk reduserer rutetilbudet. Fra og med 18. mars ble skolerutene innstilt inntil videre. Fra og med fredag 27. mars reduseres rutetilbudet ytterligere med følgende endringer:

Bybusser i Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Elverum og Kongsvinger reduserer til en avgang i timen.Alle avganger med start etter klokken 23.00 innstilles. Alle region- og lokalruter vil kjøre sommerruter. Unntaket er i Nord-Gudbrandsdal hvor det vil bli kjørt som ved skolefri slik som i dag. Bestillingsrutene som vil kjøre som sommerruter.Det kan også bli endringer og tilpasninger av andre ruter.

Endringene gjelder fra 27. mars og inntil videre.

Sjekk ruteinformasjon

Innlandet fylkeskommune oppfordrer publikum til å benytte reiseplanlegger Entur før de skal ut å reise. Her vil publikum til enhver tid finne oppdatert ruteinformasjon.

Alternativene er å sjekke ruteinformasjon på innlandstrafikk.no eller ved å kontakte Innlandstrafikk sitt kundesenter på

telefon02040 ellere-post på post@innlandstrafikk.no.

Reiseråd for kollektivtrafikken

Innlandstrafikk har gjort flere tiltak for å begrense smitten av koronaviruset for de som må kjøre kollektivt. Blant annet er framdørene i alle busser stengt, slik at passasjerer må benytte den bakerste inngangen. Inne i bussene er også de fremste seteradene stengt av.

Innlandstrafikk minner også om de generelle reiserådene:

Følg alle anbefalinger fra helsemyndighetene.Vis hensyn til hverandre og hold god avstand.Bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet.Dersom du er syk eller kan være smittet: Følg myndighetens råd og unngå å reise kollektivt.

Hvilke billetter kan du benytte?Innlandstrafikk oppfordrer publikum til å betale med appen Innlandstrafikk billettInnlandstrafikk

Stengt fremdør i bussene medfører at du ikke får betalt billetter hos sjåføren eller lest av Innlandskortet ditt.

– Vi oppfordrer derfor alle til å laste ned vår app, Innlandstrafikk Billett. I denne appen kan du kjøpe alle typer billetter, sier seksjonssjef Lars Baukhol i Innlandstrafikk.

Kommentarer til denne saken