Svømmer med haier

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Vi tviler på at hun danser med ulver, men svømmer med haier gjør definitivt Elisabeth Kristoffersen.

DEL

I Kattegatsenteret i Aarhus fikk Elisabeth Kristiansen anledningen til å ta et uttall av fisk og hai av ulike typer i nærmere øyensyn under et dykk i det 1,5 millioner liter store oceanariumet.

Trakk seg

I utgangspunktet hadde arrangørene av "Aarhus Triple Challenge 2007" en skriftlig avtale med Kattegatsenteret om at Elisabeth som eneste fridykker skulle få dykke blant de tropiske haiene i senterets andre akvarium, hvor det finnes en rekke tropiske haityper.

Kort tid før dykket skulle foretas, trakk imidlertid Kattegatsenteret seg. De tok ikke sjansen på å sende 19-åringen i vannet, og mente Gjøvik-jenta måtte sitte inne i et stålbur dersom hun skulle ned.

Av sikkerhetsmessige og praktiske grunner kan ikke en fridykker låses inne i et stålbur og senkes under vann, og dermed måtte dykket kanseleres.

Opplevelse

I stedet hoppet Elisabeth sammen med en del andre fridykkere i vannet med de andre haiene og fiskene, noe som ble en opplevelse både for dykkerne og publikum i Kattegatsenteret. Det er ikke hver dag de gjennom det 18 centimeter tykke akrylglasset kan observere en norsk "havfrue" med monofinne sammen med en rekke haityper.

Sist uke gjennomførte Elisabeth sitt første individuelle verdensmesterskap i fridykking med bravour, og under "Aarhus Triple Challenge 2007" oppnådde Gjøvik-jenta en første- og tredjeplass.

Nå er ungjenta på plass i Kroatia, hvor mer dykking står på programmet. Nå er det imidlertid mer "feriedykking" som gjelder for Elisabeths del.

Mer om saken

Artikkeltags