Møter seg selv i døra

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Stig Sæterbakken ga ut sin første bok mens han fremdeles gikk på videregående. Nå besøker han videregående skoler i Oppland og snakker om litteratur.

DEL

I klasserommet på Hadeland videregående er ikke mange elever i som rekker opp hånden når Sæterbakken spør om de er interessert i litteratur. Kjedelig, mumles det i pulterekkene. En vittig sjel opplyser at han foretrekker Donald.

- Litteraturen reddet livet, mitt sier Sæterbakken.

Der og da ble litteraturen mer enn pensum.

Møter elever

Forfatteren Stig Sæterbakken bor på Lillehammer og er kunstnerisk rådgiver for Norsk Litteraturfestival. Nå er han på turné med Kulturmenyen. Han har allerede besøkt Lena videregående, i dag og fredag skal han møte elever på Gjøvik videregående.

Etter en stund har han elevene i sin hule hånd, og blander sine egen ungdomsopplevelser med engasjement for litteraturen.

Tidlig debut

«Flytende paraplyer» het Sæterbakkens første diktsamling. Den kom ut mens han fremdeles gikk i tredje klasse på Lillehammer videregående. Samme dagen som boka kom ut fikk han bank på doen på skolen.

Da OA snakket med Sæterbakken før han gikk inn i klasserommet fortalte han at å møte elever på videregående er som å møte seg selv i døra.

Stig Sæterbakken slapp nylig sin siste roman «Usynlige hender» til meget gode kritikker.

<a href="http://www.oa.no/hele_avisen/">Mer om saken</a>

Artikkeltags