Stadig nye MC-grupperinger

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Politiinspektør Ketil Myhre sier politiet følger nøye med på det som skjer blant ulike MC-grupperinger.

DEL

Tidligere denne måneden ble MC-klubben Vikingr på Bybrua fullverdig medlem av Coffin Cheaters MC, som har sitt opphav i Australia. Coffin Cheaters MC er en såkalt 1%-klubb.

Foruroligende

Politiet i Vestoppland registrerer en ekspansjon i distriktet av enten 1%-klubber, eller klubber som sympatiserer med dem.

- For tre år siden hadde vi ikke noen slike MC-klubber i Vestoppland. Det har vært stor rekruttering, og i dag har vi tre offisielle klubber i Vestoppland som enten er en 1%-klubb, eller støtter en klubb av denne typen. Vikingr MC ble nylig fullverdig medlem av Coffin Cheaters. På Hadeland har vi Backdraft MC Eastside, som er en offisiell supportklubb med 1%-klubben Bandidos MC. Denne klubben ble stiftet etter en splittelse i Backdraft MC Hadeland høsten 2007. På Hadeland har vi i tillegg Hadeland Crew, som også er en offisiell supportklubb med Bandidos, opplyser Ketil Myhre, som ser på dette som foruroligende.

Ikke ønskelig

- Vi ønsker ikke slike miljøer, verken i Gjøvik eller Vestoppland for øvrig. Vi vet at Backdraft MC Eastside ønsker seg klubblokaler i, eller i nærheten av Gjøvik. For oss er en MC-klubb som offentlig støtter en klubb som Bandidos MC, uønsket i Gjøvik, slår Myhre fast.

PDF-avisen

Artikkeltags