Det var en lystig gjeng som lekte seg på vannet utenfor Hekshusstranda Camping på Kapp lørdag. Friskus har arrangert Vannsprutdager hver sommer siden 2004, og årets første var like vellykket som før.

Mange av de oppmøtte hadde vært med på dette tidligere, de visste det ville bli moro.

Storkoser seg

- Dette er et kjempebra tiltak! Friskus har noe for alle, det er ganske spesielt at også funksjonsfriske kommer til dem for å bli med på deres aktiviteter. Vanligvis er det omvendt slik at funksjonshemmede må være med i idrettslag hvor det ikke er tilrettelagt for dem, sier Hilde Håkenstad. Hun er utviklingskonsulent i Norges Idrettsforbund og har hjulpet Friskus med søknader og liknende.

- Nå er jeg litt på jobb og litt ikke, det er så artig å være her! Også Friskusmedlem Sissel Laaum har hatt en fin dag.

- Det er bra med alt vi får prøve, sier hun.

- Ikke bare boccia

Det var mange muligheter for hvordan man kom seg ut på vannet. I tillegg til kano og kajakk, kunne de oppmøtte prøve både vannski, sitvannski, flyer, ulike tuber. Båten hadde plass til rullestolbrukere. Nå har Friskus planer om å utvide tilbudet ved å kjøpe barnevannski. Leder Sigbjørn Sørlie er opptatt av å gi de funksjonshemmede nye opplevelser, og poengterer at det blir kjedelig å spille boccia i lengden.

- Flere av våre aktive har hatt en veldig positiv utvikling. De får litt spenning i hverdagen og blomstrer opp, sier han.

Det er Sørlie selv som styrer båten. Han passer godt på dem som hopper på bølgene bak. Friskus har aldri hatt en ulykke på sine arrangement. I tillegg til eget opplegg stiller de også opp med vannsportutstyret sitt for andre grupper og foreninger.

Medlemmene i Friskus skal møtes på flere ganger på Panengen i sommer, og 2. august blir det igjen åpent for alle på Kapp.