Politimann varetektsfengslet i to uker

En tjenestemann i 50-årene ble onsdag framstilt i Oslo tingrett, siktet for å ha forsøkt å påvirke et vitne i forbindelse med at han har vært under etterforskning. Lovbruddene han er siktet for har vært holdt hemmelig for offentligheten. Video: Erik Sønstelie

Artikkelen er over 2 år gammel

En politimann som har hatt Vestoppland som arbeidssted, er siktet for flere lovbrudd det siste året.

DEL

Spesialenheten for politisaker framstilte mannen for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag ettermiddag.

Ifølge en av OAs kilder ble mannen i fjor sommer siktet for tyveri og salg av beslag, samt for å ha utnyttet sin stilling til å oppnå seksuell omgang.

Han skal ha blitt pågrepet på jobb og plassert på glattcelle for avhør, men ble ikke varetektsfengslet ved den anledningen.

Onsdag ble han varetektsfengslet i to uker.

Mannen ilegges også brev- og besøkskontroll under fengslingsperioden.

I kjennelsen fra Oslo tingrett vises det til bevisforspillelsesfaren, og behovet for å kontrollere at siktede ikke tar kontakt med vitner og fornærmede.

– Vitnepåvirkning

Mandag denne uka ble han pågrepet på ny, etter at han angivelig har forsøkt å påvirke vitner. Det har ledet til en siktelse for motarbeiding av rettsvesenet.

Mannen i 50-årene er bosatt i Hedmark, men har jobbet i Vestoppland.

Han har etter hva OA forstår vært suspendert fra sin stilling her siden i fjor, da han for øvrig også fikk en dom for fartsoverskridelse med bil.

Begjærer seg løslatt

Forsvarer for siktede er advokat Bernt Heiberg.

– Jeg har ingen kommentarer til siktelsene mot ham. Det jeg kan si er at han begjærer seg løslatt, sa Heiberg til OA forut for fengslingsmøtet som startet klokka 15.

Ut fra kildeopplysninger gitt til OA, bestrider siktede påstander som framsettes om ham i politikollegiet om lovbrudd.

– Foreløpig ønsker ikke min klient oppmerksomhet rundt saken, så da er det begrenset hva jeg kan uttale meg om på dette tidspunktet, sier forsvareren.

FENGSLINGSMØTE: Spesialenhetens etterforskningsleder Knut Wold (t.v) i samtale med advokat Bernt Heiberg, som forsvarer politimannen. Foto: Farid Ighoubah

FENGSLINGSMØTE: Spesialenhetens etterforskningsleder Knut Wold (t.v) i samtale med advokat Bernt Heiberg, som forsvarer politimannen. Foto: Farid Ighoubah

Ba om to uker

Hos lokal politiledelse i Gjøvik blir vi henvist til påtalesjefen i Innlandet politidistrikt; Kjell Kristian Ukkelberg.

– Jeg kan bekrefte at det dreier seg om en tjenestemann fra Innlandet politidistrikt, og at han har vært suspendert over noe tid. Ut over det kan vi ikke kommentere noe i saken. Det er Spesialenheten som eier den, sier Ukkelberg.

Spesialenheten for politisaker har begjært to uker varetekt med brev- og besøkskontroll.

– Bakgrunnen for pågripelsen er at politibetjenten forsøkte å påvirke et vitne i en annen sak, hvor han er siktet for misbruk av sin stilling for å oppnå seksuell omgang, sier etterforskningsleder i Spesialenheten Knut Wold til Nettavisen.

– Tilbød penger

– Han skal ha tilbudt penger til den fornærmede damen mot at hun skulle endre sin forklaring. Å si noe om hvor mange penger det er snakk om, eller på hvilken måte dette skal ha blitt gjort, er detaljer i saken vi ikke ønsker å gå ut med, fortsetter Wold.

Artikkeltags