Ett av disse fire blir nytt fylkesvåpen

GIKK VIDERE: Fire kandidater til nytt fylkesvåpen for Innlandet fylkeskommune er plukket ut etter 162 forslag.

GIKK VIDERE: Fire kandidater til nytt fylkesvåpen for Innlandet fylkeskommune er plukket ut etter 162 forslag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble sendt inn 162 forslag til fylkesvåpen for nye Innlandet fylkeskommune. Nå har de blitt til fire.

DEL

(Gudbrdandsølen Dagningen): Det er Oppland fylkeskommune som melder dette på hjemmesiden sin. Juryen har valgt ut fire ideer til fylkesvåpen for Innlandet. Disse går nå videre til tre designbyrå. De tre byråene er Ferskvann reklamebyrå, ANTI Hamar og Krible design. Byråene får frist til september i å forme sine forslag og deretter vil juryen bli enige om hvilke som legges fram for politisk behandling i fylkestingene i Oppland og Hedmark.

Juryen sier til hjemmesiden at det ikke var noen enkel jobb å velge blant 162 forslag

- Det var mange spennende og kreative ideer å velge mellom De fire vi har valgt å gå videre med tror jeg kan symbolisere Innlandet på en god og framtidsrettet måte, sier Even Aleksander Hagen (Ap), fylkesordfører i Oppland og medlem av juryen, til hjemmesiden.

Utviklingsleder i Gjøvikregionen utvikling og medlem av juryen, Gunn Mari Rusten, legger til:

- Jeg tror det er klokt å tenke nytt, fremfor å bygge på de eksisterende fylkesvåpnene. Jeg liker at vi har vektlagt tanken bak ideene, og at designbyråene ikke har fått flere føringer enn at de kan være kreative og bruke fagkompetansen. Jeg er veldig spent, og gleder meg veldig til å få presentert forslagene over sommeren, sier Rusten til hjemmesiden.

Her er de fire forslagene med begrunnelse:

Foto:Artikkeltags