Herb og Dag har funnet sine favoritter – hvilket forslag til nytt fylkesvåpen mener du er best?

JURYEN: grafiker Dag Nestaker (t.v.) og tegner Herbjørn Skogstad har funnet sine favoritter. – Det var en krevende prosess, humrer duoen.

JURYEN: grafiker Dag Nestaker (t.v.) og tegner Herbjørn Skogstad har funnet sine favoritter. – Det var en krevende prosess, humrer duoen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nytt fylke betyr nytt fylkesvåpen. Har Herb gitt opp sitt eget forslag?

DEL

– Har ikke du ditt eget forslag da?

Grafiker Dag Nestaker i Oppland Arbeiderblad titter bort på tegner Herbjørn «Herb» Skogstad. Duoen er utfordret til å finne fram sine favoritter blant de innsendte forslagene til nytt fylkesvåpen for Innlandet fylke.

Tospannet som utgjør OAs jury har drøftet og diskutert seg fram til fem forslag. Disse fem forslagene kan du stemme på i OAs avstemning på oa.no. Hvilket forslag mener du er best?

HER KAN DU STEMME PÅ OAS FINALISTER

Eget forslag

Herbs forslag til fylkesvåpen er ikke med i denne avstemningen, men kanskje kan det melde seg som en outsider?

– Det er jo rødgrønt, da. Men det finnes de som vil bli provosert av denne, selv om det er noen som fort forbinder Hedmark med ulv, har fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) tidligere uttalt til OA.

HER KAN DU SE ALLE DE INNSENDTE FORSLAGENE (ekstern nettside)

HERBS FORSLAG: OAs tegner er imidlertid ikke med i den offisielle konkurransen.

HERBS FORSLAG: OAs tegner er imidlertid ikke med i den offisielle konkurransen.

Felles identitet

Det er sendt inn 162 forslag til nytt fylkesvåpen for Innlandet.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen er glad for interessen rundt det nye fylkets identitet.

– Nytt fylkesvåpen skaper stort engasjement blant både unge og gamle, og det forstår jeg godt. Vi har lagt opp til en involverende prosess med lav terskel for å sende inn bidrag. Framover skal vi bygge en felles identitet for Innlandet, og her kan vi spille på mange av ideene som har kommet inn. Her er det mye å boltre seg i, sier Hagen.

Fem kandidater

Herb og Dag Nestaker har drøftet og diskutert seg fram til fem finalister. Disse og Herbs forslag finner du i en bildeserie på oa.no.

Dag Nestaker trekker fram et enkelt og lett gjenkjennelig forslag fra Mattis Bjørge fra Brumunddal.

– Jeg tenker dette vil fungere bra som merkevare. Jeg er ikke så glad i for mange elementer, og dette passer meg fint, sier grafikeren.

Tegner Herb har landet på noe som må karakteriseres som en motsetning til Nestakers favoritt.

– Det er ikke noe tvil om at dette er Innlandet. Vi er det fylket i Norge som ikke har kyst, men mye skog og landbruk, sier Herbjørn Skogstad om forslaget fra Sven Grude Halvorsen, også bosatt i Brumunddal.

– Det er tydelig at det går nedover. Det liker jeg.

– Nedover? Nedover med Innlandet?

Herb presiserer at han ikke mener det går nedover med Innlandet, men at han liker at det er elver i forslaget til fylkesvåpen.Artikkeltags