Gå til sidens hovedinnhold

Etterspør innspill til nytt fylkesvåpen: Her er Herbs forslag

Artikkelen er over 3 år gammel

To fylkesvåpen skal skrotes, et nytt skal utformes. Herbs forslag blir nok ikke vedtatt ...

– Haha!

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) ler når han får en «førpremière» på Herbs forslag til nytt fylkesvåpen.

– Det er jo rødgrønt, da. Men det finnes de som vil bli provosert av denne, selv om det er noen som fort forbinder Hedmark med ulv, sier Hagen.

Har du et godt forslag til nytt fylkesvåpen? Send det gjerne til oss på redaksjonen@oa.no.

Herb har farget Oppland grønt og framstilt opplendingene som sauer, mens Hedmark er (blod) rødt og hedmarkingene framstilles som ulver. Forslaget innbyr til tolkninger av forholdet mellom de to fylkene.

 

Vil ha innspill

Arbeidet med å forme et nytt fylkesvåpen er så vidt i gang. Hagen opplyser at politikerne i begge fylkene går bredt ut og ber folket om innspill.

– Hva er felles for oss? Har vi et symbol? Hva forbinder folk med Innlandet? Jeg har et åpent sinn. Det blir krevende å lande et felles symbol, og jeg tror ikke det er mulig å gjøre alle til lags, sier han.

På den nye nettsida www.innlandetfylke.no opplyses det at politikerne ønsker en inkluderende prosess. Framdriftsplanen er at prosjektledelsen får fullmakt til å starte arbeidet, og at det nedsettes en jury som skal vurdere innkomne forslag. Målet er at juryen skal gå videre med noen ideer til tre utvalgte designbyråer for å utfordre dem til å designe fylkesvåpen basert på innsendte forslag og innspill fra juryen.

Ulvefritt

Målet er at den nye regionen skal danne en visjon, og det er viktig at fylkesvåpenet er samlende. Nytt fylkesvåpen skal vedtas i oktober.

– Det nye fylkesvåpenet skal være samlende, så da blir det trolig ulvefritt?

– Ja, sier Hagen.

Kommentarer til denne saken