Gå til sidens hovedinnhold

Innlandet for utlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Større, bredere, spennende – det er mange ord man kan bruke for å beskrive vårt store, nye, felles fylke Innlandet. Begge de gamle fylkene gikk inn i sammenslåingen med egne særtrekk og kultur som det er viktig at vi tar med oss videre – men dette er også en mulighet og tiden for å finne ut av hva som skal få lov til å definere Innlandet som fylke og oss som Innlendinger.

Jeg håper at internasjonal solidaritet kan bli noe av det folk tenker på når de hører Innlandet. At vi blir et fylke som anerkjenner vår egen rolle i den store verdenen og at vi også kan gjøre utgjøre en forskjell for verden. For i en verdensorden man kan argumentere for at stadig blir mer fragmentert, blir handlingsrommet og innflytelsen til selv et fylke i lille Norge betydelig. Fred, frihet, respekt og menneskerettigheter er alle verdier vi kan hjelpe resten av verden med å få på samme måte som det vi har.

Denne innsatsen for en bedre verden bør bli en dugnad, med både politisk spenn, og parti-politisk uavhengige organisasjoner. Både engasjement og meningsmangfold er noe vi allerede har i kampen for en bedre verden, nå handler det bare om å få løftet det opp! Jeg håper dette engasjementet og meningsmangfoldet kan komme frem i debatter om hva vår rolle i verden skal være, i den kommende tiden.

For Innlandet arbeiderparti burde dette bety å vedta at Norge skal undertegne og ratifisere FN-traktaten som forbyr atomvåpen. Å godta at land har atomvåpen som en del av sitt forsvar er å legitimere trusler om masseutryddelse som strategi. Dette burde en hver sosialdemokrat være imot og å gå inn for et forbud vil være en naturlig videreføring av vårt historiske arbeid for en bedre verden da den rød grønne regjeringen i sin tid gikk i front og hadde en aktiv pådriverrolle i det internasjonale arbeidet for kjernefysisk nedrustning.

Sammen, gjennom en aktiv debatt, kan vi alle være med på å gjøre verden til et bedre sted og gjøre Innlandet til et eksempel på hvordan det kan gjøres.

Kommentarer til denne saken