Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild tok NM-sølv- bare 3,8 sekunder bak Johaug

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingvild Flugstad Østberg gikk et kjempeløp og tok sølv på fem kilometeren i NM på Lygna fredag. Hun var bare 3,8 sekunder bak Therese Johaug.

Ingvild Flugstad Østberg var 2,7 sekunder bak Johaug på åpningspunktet av 5-kilometeren på Lygna. Hun fortsatte å gå strålende, og hadde tidene til Johaug å gå på, men Johaug trtakk det lengste strået.

– Jeg er veldig fornøyd. Klart det er nærme. Så du tenker på stedene du kan ta et sekund eller tre nå rett etter målgang. Jeg var veldig nærme, men jeg er veldig godt fornøyd med å gå så bra i dag også, sa Ingvild Flugstad Østberg til NRK rett etter målgang.

Mari Eide gikk også et knallbra løp. Hun gikk i mål til foreløpig andreplass, men ble skjøvet utenfor pallen.

– Jeg følte jeg åpnet hardt, men Therese går jevnt fortere hele veien. Fem-kilometeren er en distanse vi sjelden går, men jeg er godt fornøyd, sa Mari Eide.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn bak Johaug og Flugstad Østberg til en tredjeplass fra et senere startnummer. Da ble Eide dyttet ned til en foreløpig femteplass.

– Jeg føler ikke at jeg åpnet så veldig hardt, men jeg er bare ikke helt i form. Så jeg er glad det ikke var ti kilometer i dag, sa Jacobsen til NRK.

Hele 290 utøvere stilte til start på fem kilometeren. Det gledet NM-vinner Johaug.

– Det er helt rått. Jeg har aldri gått ett skirenn mot 290 jenter. Det er skikkelig moro å se at det gror godt under oss, og det er utrolig viktig at det kommer opp noen arvtakere til meg og de andre jentene på laget, sa hun til NRK.

Kommentarer til denne saken