Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild på pallen igjen: – Følte meg veldig bra

Artikkelen er over 1 år gammel

Therese Johaug hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen, vant jaktstarten og økte i sammendraget i Ski Tour søndag. I tillegg ble det helnorsk pall med Ingvild Flugstad Østberg på tredjeplass.

Johaug startet søndagens etappe i Ski Tour med et forsprang på hele 46 sekunder til ei gruppe bestående av Ingvild Flugstad Østberg og Ebba Andersson med Heidi Weng på slep. Johaug hadde ingen problemer med å øke forspranget både på etappen og i touren sammenlagt.

– Jeg er veldig stolt av meg selv i dag. Jeg er veldig fornøyd med å være på 1.-plass og også ha Ingvild og Heidi på pallen sammen med meg. Så det var nok en gang en veldig bra norsk dag, sa Johaug til arrangøren.

Mest positivt

Weng startet etappen to sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg. De to gikk sammen fra start og fikk følge av svenske Ebba Andersson, som kunne hindre norsk tapetsering av pallen.

Nesten minuttet etter at Johaug hadde vunnet, spurtet de tre bak om seieren. I spurten var Weng raskest, mens Ingvild knep tredjeplassen og sikret trippel norsk.

– Jeg følte meg veldig bra, og det er det mest positive for min del i dag. En ny pallplass er selvfølgelig også artig. Det er ganske mye artigere å bli nummer tre enn nummer fire i den gruppa, der kanskje jeg og Ebba (Andersson) gjorde det meste av jobben, sa Gjøvik-jenta til NTB etter rennet.

Tøffe forhold

Det var tøffe forhold med våt snø og sugende føre i Östersund, noe også Ingvild merket.

– Det vart jo spennende vær og føre. Det var veldig forskjell på at gå nummer foran enn bak i gruppa, så det var liksom ingen vits i å prøve å gå ifra. Jeg fryktet også at gruppa som lå bak skulle komme opp da jeg kjente hvor tøft det var å ligge foran der. Heldigvis klarte vi å holde godt unna for dem, sa Ingvild til NTB.

– Jeg kjente på sisterunden at jeg hadde lyst til å gå på og at jeg hadde noe å dra på med, sjøl om det var vanskelig å få noen rå følelse i dag. Men jeg kjente i hvert fall at formen er bra, tilføyde hun.

Spent på sprinten

Neste etappe i nyvinningen Ski Tour 2020 er en knalltøff sprint i Åre tirsdag. De siste 250 meterne går i bratt motbakke.

– Skøytesprint har vært min dårligste øvelse så langt i år, så jeg må ha veldig fokus på å komme meg videre fra prologen der. Samtidig er det litt vanskelig å vite hva man kan forvente på den sprinten der, så jeg er forberedt på at det kan gå litt alle veger. Jeg er jo ikke så rå som noen andre i bratt motbakke heller, så det er kanskje ikke noe som passer meg aller best. Men det blir spennende, det blir det, sa Ingvild etter en ny pallplass i verdenscupen.

Kommentarer til denne saken