Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild om sjansene til å slå Johaug i VM neste år: – Ja, herregud! Du kan ikke gi opp et år i forveien

Artikkelen er over 1 år gammel

Therese Johaug var nok en gang utilnærmelig i et distanserenn i verdenscupen, men Ingvild Flugstad Østberg har ikke gitt opp håpet om å kunne slå lagvenninnen i neste års VM i Oberstdorf.

Ingvild ble distansert med 15,5 sekunder, men vant spurten om andreplassen i kamp med Teresa Stadlober og Ebba Andersson – og var slett ikke utslått av de nye løypene.

Hun mener det skal være mulig å utfordre Johaug i de samme løypene når det skal kjempes om medaljer i Oberstdorf neste år.

– Håp ja? Ja, herregud. Du kan ikke gi opp et år i forveien. Jeg synes at det var kjempefine løyper og mye bedre enn de har vært i de siste årene i Tour de Ski. De er mer komplett selv om noen savnet mer flater og mente at de var litt for harde. Jeg er veldig positiv, sa Gjøvik-jenta.

Slapp for tidlig

Derimot angret Ingvild litt på at hun ga slipp på Johaug litt for tidlig.

– I etterpåklokskapens lys burde jeg kanskje ha ofret litt mer for å forsøke å holde tritt med Therese. Hun var sterk som gikk der foran og holdt unna med de 15–20 sekundene.

Hun var også positivt overrasket over sin egen prestasjon på 15 kilometeren med skibytte.

– Ja, det er slik med meg at jeg enten har en god eller dårlig dag i duatlon. Dette var absolutt en god duatlon-dag.

Som vanlig måtte Ingvild gjøre det meste av drajobben i gruppa bak Johaug.

– Ja, det er jeg vant med. Ebba var oppe litt i bakkene, men ellers gjorde jeg jobben sjøl. Jeg var redd for at hele gruppa skulle komme på meg mot slutten, men i stedet følte jeg sjøl at jeg hadde et ekstra gir. Jeg får igjen for å ha dratt mye opp igjennom årene, sa hun med et smil.

Tøffe løyper

For Therese Johaug (31) var det nesten viktigere å få testet de nye løypene foran neste års VM enn det var å vinne lørdagens skiathlon i verdenscupen.

– Det var veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med løpet og synes at jeg løste de på en bra måte. Det er tøffe løyper. Jobbeløyper. Jeg følte at de hadde litt av alt, sa Johaug til NTB.

– Hva betyr dette med tanke på VM i 2021?

– Dette betyr at det er tøft, og det betyr at du må trene i tøft terreng hjemme i Norge også. Det er veldig fint med et slikt prøve-VM slik at du kan gjøre deg erfaringer på hva som blir viktig neste år.

Store investeringer

Arrangøren har brukt rundt 300 millioner kroner for å oppgradere sine anlegg i langrenn og hopp foran neste års ski-VM i Oberstdorf.

Fra å ha noen av verdenscupens letteste og mest utskjelte langrennsløyper har de nå fått noen av de hardeste og mest utfordrende. Mye penger er lagt ned for å lage en ny stadion der det er mer motbakker enn det har vært i de siste årene.

Det er egentlig godt nytt for Norges lettere utøvere som Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg som leverte varene i Oberstdorf lørdag.

Finsikting

Johaug overlot ingenting til tilfeldighetene foran det forrige VM i Seefeld i Østerrike. Der var hun i to omganger foran selve mesterskapet og gjennomførte blant annet testløp for seg selv.

– Er det aktuelt ned flere turer hit før neste års VM?

– Det blir vanskelig slik sesongen er lagt opp, men jeg kommer til å studere kartene litt mer og se hvordan det er smart å legge opp løpet, sa 31-åringen fra Dalsbygda.

Hun trodde ikke det var aktuelt med en sommertur til de bayerske alper for å finsikte løypene enda mer.

Selv om Therese Johaug vant som hun ville, så var hun ikke like overlegen som i Nove Mesto na Morave sist helg.

– Det var bra, men ikke rått som sist helg. Det har litt med dagsform å gjøre. Men jeg synes det var bra. Jeg klarte å gå ifra og gikk i front hele veien for meg selv. Det var ingen downperioder, men det var ikke den gnisten som det var i Nove Mesto, sa Johaug.

Resultater

Menn, 30 km: 1) Aleksandr Bolsjunov, Russland 1.13.40,6, 2) Simen Hegstad Krüger, Norge 0.00,9 min bak, 3) Sjur Røthe, Norge 0.01,2, 4) Martin Johnsrud Sundby, Norge 0.02,5, 5) Hans Christer Holund, Norge 0.02,9, 6) Andrej Larkov, Russland 0.06,1, 7) Dario Cologna, Sveits 0.07,7, 8) Iivo Niskanen, Finland 0.17,3, 9) Jevgenij Belov, Russland 0.18,8, 10) Aleksandr Bessmertnykh, Russland 0.19,1. Norske som brøt: Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen.

Kvinner, 15 km: 1) Therese Johaug, Norge 40.05,2, 2) Ingvild Flugstad Østberg, Norge 0.15,5 min bak., 3) Teresa Stadlober, Østerrike 0.15,6, 4) Ebba Andersson, Sverige 0.15,7, 5) Krista Pärmäkoski, Finland 0.22,9, 6) Natalja Neprjajeva, Russland 0.23,4, 7) Heidi Weng, Norge 0.23,9, 8) Kerttu Niskanen, Finland 0.43,7, 9) Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Norge 1.22,8, 10) Katharina Hennig, Tyskland 1.25,1, ... 13) Tiril Udnes Weng 1.40,1, 30) Kathrine Rolsted Harsem, Norge 2.34,2, 40) Lotta Udnes Weng, Norge 3.31,1.

Kommentarer til denne saken