Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild har fått brudd i hælen: Kan ha sammenheng med helseproblemene tidlig i sesongen

Artikkelen er over 1 år gammel

En hælskade gjør at Ingvild Flugstad Østberg må stå over Holmenkollen og resten av sesongen. Hun utelukker ikke at skaden kan være relatert til stor treningsbelastning over tid.

– Dette er selvsagt veldig kjedelig og «klønete» av meg, å hoppe ned en kant for å ta en snarvei, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme sterkt og fortest mulig tilbake, sa Ingvild i en kommentar sendt ut av Norges Skiforbund fredag.

Seinere på dagen hadde Ingvild pressekonferanse i Holmenkollen, hvor hun ankom på krykker.

– Jeg skulle selvsagt vært foruten dette; å stå her med en "walker» og brudd i den ene hælen. Men slik er det blitt, og jeg går glipp av de resterende rennene i vinter., som jeg hadde gledet meg veldig til.

Ingvild vedgikk at skaden, som oppsto da hun skulle hoppe ned på et betonggulv, kan ha sammenheng med stor treningsbelastning over tid – og at det muligens kan knyttes til helseproblemene som gjorde at hun fikk startnekt på forvinteren.

Utløsende faktor

– Ja, akkurat hoppet ned kan ha vært en utløsende faktor; at det var noe som lå der latent – uten at det har plaget meg. Langrenn er en veldig krevende idrett, og i enkelte perioder kan det være vanskelig å finne balanse mellom energi inn og energi ut.

Ingvild fikk en skjev start på sesongen da hun ikke innfridde kravene til helseattesten. Hun måtte stå over åpningen på Beitostølen og gikk glipp av verdenscuprennene før jul.

– Selv om jeg har hatt en skakk inngang – og nå også skakk utgang – på sesongen, har jeg jobbet hardt. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har prestert og oppnådd av resultater, og i tillegg har helseattesten vært 100 prosent, sa Ingvild på pressekonferansen.

Hun roste også oppfølgingen, som hun beskrev som veldig bra og tett, fra både forbund og medisinsk personell.

Må balansere

Nå er Ingvild fast bestemt på å komme enda sterkere tilbake, men er samtidig klar over at hun må balansere treningen i forhold til helsa. Når hun er tilbake for fullt, vet hun ikke.

– Jeg skal gå med denne her i fem-seks uker, sa Ingvild og henviste til en såkalt «walker» – eller støtteskinne – på foten.

– Deretter er det ikke bare å «peise på», men jeg kan gjøre mye bra fram til 1. mai. Jeg vet heller ikke akkurat tidspunktet for når jeg er tilbake i full trening.

Hun innrømmer at startnekten i november og desember var tøff å fordøye.

Veldig motivert

– Samtidig er jeg stolt av hvordan jeg kom meg igjennom den perioden. Jeg håper å klare å takle denne perioden like bra mentalt, selv om jeg er forberedt på noen dårlige dager. Jeg er veldig motivert til en ny sesong, i alle fall, sa Ingvild Flugstad Østberg på pressekonferansen.

Medisinsk ansvarlig Øystein Andersen sier at skaden betyr at hun må avlaste hælen i noen uker, men at den ikke skal ha noe å si for neste sesong.

– Ingvild følges tett opp av helseteamet i samarbeid med Olympiatoppen, sier Andersen.

Kommentarer til denne saken