Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild gleder seg til å starte sesongen: – Veldig godt å være tilbake

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingvild Flugstad Østberg er lørdag tilbake i konkurranse når Tour de Ski åpner i Sveits. 29-åringen gleder seg til sesongens første renn.

Østberg sesongdebuterer når Tour de Ski lørdag starter med fellesstart i Lenzerheide i Sveits. 29-åringen er regjerende mester i konkurransen som varer til og med 5. januar.

Langrennsprofilen har stått over samtlige konkurranser denne sesongen. Før åpningsrennet på Beitostølen i november fortalte en preget Østberg at hun hadde fått startnekt etter at hun ikke innfridde visse krav i helseattesten.

Fredag møtte Østberg pressen i forkant av Tour de Ski.

– Det er veldig godt å være tilbake og se alle sammen. Det var en rar følelse ikke å dra til Ruka for å gå verdenscupåpningen, men nå er jeg veldig klar for å konkurrere igjen. Jeg vet ikke helt hvordan formen er og hvordan rennene vil ende, men jeg er glad for å være her og endelig starte sesongen, sa hun på en pressekonferanse.

29-åringen har gått glipp av fire verdenscuphelger, men er altså blant de ti norske kvinnene som skal gå Tour de Ski.

– Selvfølgelig har jeg sett fram til å konkurrere, men helsen min har vært det viktigste. Jeg måtte være klar, Tour de Ski er en tøff konkurranse. sa Østberg.

Les også

OAs lesere har stemt fram fire kandidater til tidenes idrettsutøver i Vestoppland

Kommentarer til denne saken