Ingen sprintfinale for Ingvild i Tour de Ski-åpningen

Ingvild måtte nøye seg med femteplass i lørdagens semifinale i Tour de Ski

Ingvild måtte nøye seg med femteplass i lørdagens semifinale i Tour de Ski Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ingvild Flugstad Østberg var sterk i både prologen og i kvartfinalen, men klarte ikke å sikre en plass i sprintfinalen i Tour de Ski. Også Hedi Weng er ute.

DEL

Østberg måtte nøye seg med en femteplass i lørdagens semifinale. Hun var 1,08 sekunder bak heatvinner Maiken Caspersen Falla.

– Jeg kjenner jeg blir forbannet. Mest fordi de gangene jeg føler meg bra er det mest kjedelig å ryke ut. Det blir for mye kluss ned mot mål i siste sving. Det har jeg ikke råd til, sier Flugstad Østberg til VG.

Weng ble treer i den andre semifinalen, men denne gangen hadde hun ikke tiden på sin side. I kvartfinalen avanserte hun som såkalt «lucky loser». Weng var 0,26 sekund bak heatvinner Sandra Ringwald.

Kanskje hadde Østberg brukt litt for mye krefter tidligere på Tour de Skis åpningsdag. Hun var prologens raskeste løper og ledet også hele veien i sin kvartfinale. Falla gikk på sin side videre på tid som treer i det samme heatet. I semifinalen slo Falla til og var best.

For Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble det slutt i kvartfinalen. Hun valgte å være i tet i den lange utforkjøringen, men i snøværet var ikke det et lurt trekk. Konkurrentene gled lett forbi på vei inn mot oppløpet da Jacobsen mistet mye fart. 30-åringen var i mål helt sist.

– Nå er jeg veldig skuffet. Formen er bra, og jeg gjør akkurat som planlagt, men taktikken var dårlig. Det er det som gjør det mest surt. Jeg gjorde en taktisk bommert, for jeg føler jeg kunne ha gjort det bedre, men det kommer flere muligheter. Det er det Tour de Ski handler om, sa en preget Jacobsen til TV 2.

Også for Silje Øyre Slind sa det stopp i den første utslagsrunden. Oppdal-løperen ble nummer fem i sitt heat. Det samme opplevde Kathrine Harsem og Tiril Udnes Weng, som gikk inn til en fjerde- og femteplass i sin kvartfinale.

Tidligere på dagen røk Mari Eide, Thea Kroken Murud og Anne Kjersti Kalvå ut i prologen. Trioen klarte ikke å ende blant de 30 beste.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags