Gå til sidens hovedinnhold

Ingvild Flugstad Østberg etter nytt tretthetsbrudd: – Mest forbanna på meg sjøl

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingvild Flugstad Østberg (29) hadde endelig muligheten til å delta på fellesøkter med landslaget igjen i juni. Så fikk langrennstjernen nok et tretthetsbrudd i i foten i sommer.

Det ble kjent søndag forrige uke. I en pressemelding fra Skiforbundet uttalte medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget, Øystein Andersen, følgende:

– Det nye bruddet henger sammen med den krevende balansen mellom trening og restitusjonsfaktorer som ernæring, hvile og søvn. Vi vet at utøvere som i perioder ikke er tilstrekkelig fokusert eller påpasselig med denne balansen, er i risiko for stressfrakturer.

I et større intervju med NRK, sier Flugstad Østberg at hun bestilte en MR-undersøkelse etter å ha hatt smerter i samme området som hun tidligere var skadet i. Hun sier imidlertid at hun ikke hadde forventet at det var snakk om et tretthetsbrudd.

Les også

Åge Skinstad om Ingvilds nye skade: – Nå må hun fokusere på de positive tingene

– Alt skulle komme på en gang

– Det var litt sånn ... Ikke sjokk ... Men oi! Jeg vet hva som venter meg og fikk en sånn beskjed sist også, men så langt i karrieren min har jeg unngått det meste av både sjukdom og skader. Alt skulle komme på en gang, sier langrennsløperen fra Gjøvik til NRK.

Flugstad Østberg hadde sin beste sesong i 2018/19-sesongen, med Tour de Ski-seier, fem VM-medaljer og sammenlagtseier i verdenscupen. Den påfølgende sesongen ble litt mer trøblete, med startnekt i oppstarten av sesongen og det første av nå to tretthetsbrudd i starten av mars 2020.

En måned etter at hun kunne delta på fellesøkter med landslaget igjen, fikk hun konstatert at hun har pådratt seg nok et tretthetsbrudd.

– Jeg blir mest forbanna på meg sjøl. Jeg blir irritert på meg sjøl og tenker «dette skal ikke være mulig, Ingvild».

Les også

Treneren spår Østbergs største utfordring til vinteren: – Min jobb å overbevise henne

– Hva andre tenker om en, som jeg synes er verre

Hun er tydelig på at idrettsgleden fortsatt står sterkt og at hun er ved godt mot, selv om hun også er klar over at det er vanskelig å si hvordan kommende sesong blir etter en litt amputert sommer.

Flugstad Østberg innrømmer også at hun tenker litt på hva alle andre tenker og mener om situasjonen.

– Den andre biten er typisk hva du tenker at andre tenker om deg. Det er liksom den som stikker mer, og som jeg synes er vond å kjenne på. Overfor meg sjøl tenker jeg bare at jeg kan jo stå i det meste, og jeg skal komme meg igjennom det sjøl. Jeg får bare ta de trøkkene jeg får, og det fortjener jeg, kan jeg si til meg sjøl. Men jeg har mer følelser rundt det der – som man sikkert ikke skal tenke så mye på – med hva andre tenker om en, som jeg synes er verre.

Les også

«Bare» 900.000 i prispenger for Ingvild – tjente 1,5 mill. mindre enn Johaug

Les også

Storebror Eivind imponert over Ingvilds pallplass i «touren»: – Over all forventning

Kommentarer til denne saken