– CFF Madrid vil gjerne ha meg med videre, men det har også dukket opp noen andre tilbud, sier Ingrid.

Etter ti år i LSK Kvinner ble hun proff i den spanske hovedstadsklubben ved nyttår. Der ble det med åtte kamper totalt i løpet av to måneder før koronakrisa slo inn.

Nå er den spanske toppserien for kvinner innstilt, og Ingrids kontrakt utløper 31. mai. Etter det kan hun fritt velge klubb.

– Jeg vil helst fortsette å spille i utlandet. Jeg har ennå ikke fått oppleve det jeg har lyst til, og oppholdet i Spania ga mersmak, innrømmer hun.

Ingrid er utdannet fysioterapeut, men har satt den jobbkarrieren foreløpig på vent.

Trent på Ullevaal

Ingrid kom seg hjem til Norge før Spania ble helt nedstengt og har brukt tida godt til å trene. I starten ble det hjemmetrening, deretter har hun trent sammen med en del andre utenlandsproffer på Ullevaal stadion.

– Vi har jo trent i mindre grupper, vi også. I tillegg har det vært åpent for å trene styrke og utholdenhet på Olympiatoppen. Det har gått for fullt hele tida.

– Du er i god form, med andre ord ...?

– Fysisk har jeg i alle fall holdt formen ved like, men jeg får jo ikke testet den i kamp. Det er noe helt annet.

På Ullevaal trente hun sammen med blant andre Caroline Graham Hansen – som også spiller i Spania, nærmere bestemt Barcelona – Mads Møller Dæhli og Joshua King.

– En Raufoss-spiller var også med, sier Ingrid og tenker på Solomon Owusu.

Spennende dager

Nå går hun noen spennende dager i møte. Ingrid har en agent som jobber med ulike alternative klubber. Hvilke det er snakk om, kan hun ikke røpe.

– Ja, litt for spennende etter min smak. Drømmen er å få spilt i den engelske ligaen. Der er det mange norske spillere allerede, ligaen er på vei opp og så skal EM spilles i England neste år.

I disse koronatider er det litt vanskelig med forhandlinger, men Ingrid håper å ha landet en kontrakt i løpet av ei uke eller to.

Les også

For 12–15 år siden trente Ingrid (29) og Ruben (27) sammen, morgen som kveld: Her er historien bak to fotballeventyr

Dømt til nedrykk

Ruben Gabrielsen – også han opprinnelige fra Kapp – ble proff i Frankrike samtidig med at Ingrid reiste til Spania. Hans nye klubb, Toulouse, rykker ned fra toppdivisjonen.

Det ble bestemt av den franske ligaforeningen og klubbene ble enige om å sesongens skulle avvikles. Både Toulouse og Amiens ble dømt ned et nivå. Klubbene lå på nedrykksplass da serien ble stoppet.

Ruben Gabrielsen signerte i utgangspunktet en kontrakt på tre år med Toulouse, fra og med 1. januar 2020.