Gå til sidens hovedinnhold

Inger Blix Kvammen neste utstiller på FUGE i Gjøvik.

Innsendt

Velkommen til utstillingen: KNOWLEDGE FROM THE PAST - FUTURE VALUES med INGER BLIX KVAMMEN

Utstillingen er del av det nasjonale utstillings- og formidlingsprosjektet «Voi voi, vi er på utstilling!».. -et samarbeid mellom Toten og Gjøvik Kunstforeninger, FUGE, Norske Kunstforeninger og Samisk senter for samtidskunst.

Kort informasjon:

I denne utstillingen viser Inger Blix Kvammen objekter og foto. Flere av objektene er klaver som kan bæres som smykker. Gjennom form, materiale, håndverksmessig- og konseptuell utførelse, formidler objektene inntrykk fra møter med folk og kultur. Hvert verk er en sammensatt historie av opplevelser og møter, som etablerer en bro mellom kunst og samfunn. I tillegg består utstillingen av fotoserier med motiver av steder og folk kunstneren har truffet på reisene.

Inger Blix Kvammen (f1954) er en norsk-samisk kunstner som bor og arbeider ved Kirkenes. Hun har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland og mottatt stipender fra blant andre Norsk Kulturråd, Finnmark Fylkeskommune og Samisk Kunstnerforbund.

Verkene hennes er innkjøpt av Nordnorsk Kunstmuseum, Sametinget, Samiske Samlinger, Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og flere andre offentlige og private institusjoner og samlinger.

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Kulturrådet, Sametinget og Fritt Ord.

Utstillingen åpner lørdag 17. april og står til 2.mai

Fredag- lørdag søndag kl 12.00-17.00

www.fugekunst.no

Smittevern: registrering - masker i lokalet - begrenset antall i rommene - håndsprit.1954

Kommentarer til denne saken