Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye smittetilfeller i Vestre Toten mandag

180 personer testet seg søndag. Alle fikk negative svar.

– Ventekarantene blir dermed opphevet for de husstander der noen er i karantene. Det tyder på at det nok ikke foreligger noe aktiv skjult smitte i de gruppene som er testet, opplyser kommuneoverelge Jens A. Mørch i en pressemelding.

Lørdag kom det fem nye smittetilfeller, og derfor åpnet kommunen teststasjonen søndag slik at nærkontakter og deres hustandsmedlemmer kunne teste seg. Kommuneoverlegen minner imidlertid om at selv om ingen testet positivt, så er testingen et øyeblikksbilde.

Fortsetter testingen

– En smitteutsatt kan fremdeles utvikle sykdommen i løpet av karantenetiden, gjerne i løpet av de første 3- 5 dager etter smitteeksponering. Det må det tas hensyn til hjemme. Alle karantenesatte skal testes mot slutten av karantenetiden deres. Beskjed vil bli gitt når tidspunkt er fastsatt. Kommunen har nå noe bedre tid til å planlegge, men omfanget blir likevel minst like stort. Skulle noen av de som er i karantene utvikle symptomer, skal de melde seg for testing så raskt som mulig, opplyser Mørch.

Også mandag ble flere testet. Det er personer som er nærkontakter til tidligere smittetilfeller og personer med symptomer.

– Ettersom kommunen fremdeles har et betydelig antall nyoppdagede smittede, må vi nok regne med noen av deres nærkontakter kan komme til å teste positivt i sin karantenetid. Forhåpentligvis bare innenfor de smitteklynger vi allerede kjenner, og dermed allerede omfattet av tiltak for å hindre smittespredning utover, sier Mørch.

Mange berørt

I pressemeldingen skriver kommunen at 180 negative tester er en god begynnelse på forhåpentligvis mer normal hverdag for skoler, barnehager og arbeidsplasser som er berørt.

– Det er også en bekreftelse på at kommunen er i stand til å gjennomføre de tiltak som trengs med hensyn til testing, og sporing også i stort omfang. Mange skal ha sin del av honnøren, sier Mørch.

Kommentarer til denne saken