Flyteknikerstreiken fortsetter og trappes ytterligere opp mandag. Hos Norwegian går foreløpig alle flygninger som normalt.

– Foreløpig er ingen flygninger hos oss påvirket av streiken, og den har dermed ingen konsekvenser for våre passasjerer. De skal møte opp til normal tid så lenge de ikke får annen beskjed fra oss, sier pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian til NTB.

75 nye tatt ut

Det kan imidlertid komme endringer i løpet av dagen.

– Det er for tidlig å si noe om hvordan dagen i dag arter seg, sier Glorvigen.

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere fra Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tatt ut i streik, og ytterligere 75 tas ut mandag morgen.

Bom fast

Partene var i møte søndag kveld, men det er fortsatt ingen løsning på konflikten.

– Det står bom fast. Det er ultimate krav fra NHO og ingen reell forhandlingsvilje fra arbeidsgiversiden. Delegasjonen reiser hjem, sier leder Jan Skogseth i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) til TV 2.

Det ble streik blant flyteknikerne etter at meklingen mellom NHO Luftfart og NFO ble avsluttet fire timer på overtid natt til lørdag. I første omgang ble 31 flyteknikere tatt ut i streik, mens ytterligere 75 blir tatt ut i streik fra mandag morgen.

Partene ble enige om å møtes klokken 18 søndag kveld for å undersøke grunnlaget for å avbryte streiken, men samtalene endte altså uten resultater.

– Det er ingen som har lyst til å bli rammet av streik. Vi står i samme situasjon alle sammen, vi flyteknikere skal også på ferie i sommer, og vi blir også rammet som alle andre, sier NFO-lederen.

– Vi kan forhandle og diskutere løsninger når som helst, men da må de signalisere vilje til å tilpasse seg det nivået andre grupper har akseptert, sier administrerende direktør Thorbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

Noen kanselleringer

Hos Widerøe har flytrafikken stort sett gått som normalt gjennom helgen, med unntak av noen få kanselleringer søndag.

– Det er utrolig viktig at passasjerene ikke holder seg hjemme som følge av dette. Får du ikke beskjed om annet, er det bare å møte som normalt mandag, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe til NTB.

Widerøe vurderer enkelte forhåndskanselleringer, men har foreløpig valgt å ikke gjøre det. Selskapet vil utvilsomt merke streiken på en annen måte på mandag sammenlignet med i helgen, men Brandvoll understreker at det er vanskelig å si noe om hvordan de neste dagene blir.

– Vi har god tro på normal trafikk mandag og tror det skal gå forholdsvis greit, sier hun.