Gå til sidens hovedinnhold

Ingen kantine på lørdag

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

La meg slå fast innledningsvis: det er mye positivt ved eldreomsorgen i Gjøvik. Som pårørende opplever jeg blant annet en hjemmetjeneste som fungerer svært godt. All ære både til «systemet» og de ansatte. Samtidig satses det store summer på sykehjemsutbyggingen i kommunen.

På den annen side er kapasiteten for knapp, ikke minst nettopp på sykehjemssiden. Dette har selvfølgelig med prioriteringer å gjøre. De siste dagene har vi med forferdelse sett nyheter om innsparingskrav ved nettopp sykehjemmene blant annet i forbindelse med redusert kantinedrift ved Åslundmarka og Haugtun.

Avsløring på NRK om manglende oppfølging av ernæring og kosthold hos samme brukergruppe understreker alvoret. Samtidig ser vi at byens politikere nærmest «sprer om seg» med gigantiske prestisjeprosjekter. Det er nok å nevne overdrevent og råflott oppussing av rådhuset, planer om nytt kulturbygg, offentlig utebadstu, omfattende park- og gateanlegg.

Hvor er nøkternheten? Hvor er hensynet til de svake grupper? Går politisk prestisje og ønske om signalprosjekt foran?

Kommentarer til denne saken